Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Συμφωνίες για περισσότερες από 700 μονάδες του Lion's City E έχει υπογράψει η ΜΑΝ με ευρωπαϊκές εταιρείες δημόσιων μεταφορών.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συμφωνίες για περισσότερες από 700 μονάδες του Lion's City E έχει υπογράψει η ΜΑΝ με ευρωπαϊκές εταιρείες δημόσιων μεταφορών.

Πληθαίνουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία της ΜΑΝ (+vid)

179.174 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2022)

Αυξάνουν οι πόλεις που έχουν ήδη στους δρόμους τους ή αναμένουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία της MAN Truck & Bus, με τη γερμανική εταιρεία να έχει κλείσει από το 2020 συμβόλαια για περισσότερες από 700 μονάδες του Lion's City E, που προσφέρεται σε εκδόσεις 12 και 18 μέτρων, αυτονομίας έως και 350 χλμ.

Περισσότερα από 700 ηλεκτρικά ΜΑΝ Lion's City E!

  • Από τον Οκτώβριο του 2020 σε παραγωγή
  • Μεγάλες παραγγελίες από όλη την Ευρώπη
  • Μονό και αρθρωτό μοντέλο αυτονομίας έως και 350 χλμ.
  • Με χωρητικότητα έως και 130 επιβατών
 
Συνεχώς αυξάνει η ζήτηση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της MAN Truck & Bus, καθώς από το εμπορικό λανσάρισμα του Lion's City E το 2020, η γερμανική εταιρεία έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια για την παράδοση 700 και πλέον λεωφορείων μηδενικών ρύπων.
 
Μάλιστα, πέρυσι τα Lion's City E που πωλήθηκαν στην Ευρώπη, αντιπροσώπευαν περίπου το 5,5% των συνολικών πωλήσεων αστικών λεωφορείων της ΜΑΝ (πάνω από 2.400 μονάδες), γεγονός που τοποθέτησε την εταιρεία στην 3η θέση στη Γερμανία σε ό,τι αφορά στις ταξινομήσεις eBuses.
 
Στόχος της ΜΑΝ είναι έως το 2025, τα μισά από τα νέα αστικά λεωφορεία που θα παράγει να φέρουν εναλλακτικές γραμμές κίνησης. Μέχρι το 2030, πάλι, ο προγραμματισμός κάνει λόγο για το 90% των πωλήσεων να αφορά σε ηλεκτρικά λεωφορεία μπαταρίας.


Το MAN Lion's City E προσφέρεται σε 12μετρη και 18μετρη, αρθρωτή έκδοση (φωτό).

Το MAN Lion's City E προσφέρεται σε 12μετρη και 18μετρη, αρθρωτή έκδοση (φωτό).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πλήθος παραγγελιών και παραδόσεων

Αξίζει να αναφερθεί, πως μία από τις τελευταίες μεγάλες παραγγελίες για λεωφορεία της ΜΑΝ είναι διπλή, προέρχεται από το Αμβούργο και αφορά στην παράδοση 53 eBuses, από τα οποία τα 30 θα είναι στην έκδοση των 12 μέτρων και τα υπόλοιπα στο αρθρωτό, 18μετρο μοντέλο MAN Lion's City 18 E.
 
Μπορεί τα πιο πάνω λεωφορεία να πρόκειται να παραδοθούν σύντομα, ωστόσο πολλά έχουν πιάσει ήδη δουλειά, όπως τα 39 eBuses της Νυρεμβέργης. Σύντομα θα ξεκινήσουν δρομολόγια οι 15 μονάδες του Lion's City 12 E στη Ζυρίχη, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο 25 σχετικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Κοπεγχάγης και επιπλέον 12 eBuses παραδόθηκαν πρόσφατα στο Odder της Δανίας.
 
Στη γειτονική Σουηδία, η εταιρεία KEOLIS έχει παραγγείλει 75 μονάδες του MAN Lion's City 18 E, από τις οποίες οι 60 θα χρησιμοποιηθούν στο Γκέτεμποργκ και οι υπόλοιπες στη Στοκχόλμη. 12 ακόμα θα πιάσουν σύντομα δουλειά στην Ουψάλα, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκτηθούν ακόμα 65 μονάδες του οχήματος. Επιπλέον, δρομολόγια έχουν ξεκινήσει τα 22 ηλεκτρικά Lion's City E στο Μάλμε.

Με αυτονομία έως και 350 χλμ.

Υπενθυμίζεται, πως η παραγωγή του 12μετρου MAN Lion's City E είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σταραχοβίτσε της Πολωνίας. Στην ίδια μονάδα, τον Απρίλιο του 2021 άρχισε η κατασκευή του αρθρωτού Lion's City 18 E.
 
Το 18μετρο μοντέλο μπορεί να μεταφέρει έως και 130 επιβάτες, ενώ το 12μετρο μέχρι 88. Το μονό λεωφορείο εξοπλίζεται με έναν κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και το αρθρωτό φέρει δύο, έναν στον κεντρικό και έναν ακόμα στον πίσω άξονα. Οι μπαταρίες βρίσκονται στην οροφή και προσφέρουν αυτονομία έως και 350 χλμ.
 
Δείτε παρακάτω ένα βίντεο παρουσίασης του ηλεκτρικού λεωφορείου της ΜΑΝ:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »