ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Περιοχές που επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

2.402 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2011)

Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε δελτίο τύπου, αναρτώντας όλες τις περιοχές που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

PRO.autotriti Team

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε πίνακα με τις περιοχές που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονοπτώσεων, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε οδηγίες για τους οδηγούς.

Αναλυτικά, έχουμε:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ
-Α.Δ. ΑΡΤΑΣ
ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ
Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι παρακάτω περιοχές αφορούν μόνο για ΙΧΕ με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Α.Δ. ΑΡΤΑΣ
Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Οδηγίες προς οδηγούς:
-Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
-Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
-Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
-Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
-Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.
-Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
-Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
-Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
-Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς.
-Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
-Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
-Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
-Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
-Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
-Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
-Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.