Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Φήμες για νέες αλλαγές στα βυτιοφόρα

3.233 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2012)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο νέων ρυθμίσεων στον κλάδο των βυτιοφόρων που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε διατήρηση τους ως «κλειστά».

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος) εξαιτίας πληροφοριών που αναφέρουν πως το υπουργείο Μεταφορών ενδέχεται να μεταβάλλει τη στάση του σε ότι αφορά στο «άνοιγμα» του κλάδου των βυτιοφόρων.
Συγκεκριμένα κύκλοι τις ΟΦΑΕ αναφέρουν πως το υπουργείο θέλει να ακυρώσει την απελευθέρωση της αγοράς των υγρών καυσίμων, δημιουργώντας έναν «μανδύα προστασίας» για τα 700- 800 βυτιοφόρα οχήματα που κυκλοφορούν στην παρούσα φάση στην ελληνική αγορά.
Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει μέσω μιας νέας ρύθμισης που χαρακτηρίζει την μεταφορά υγρών καυσίμων ως «ειδική μεταφορά».
Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΟΦΑΕ αναφέρει πως ευελπιστεί ότι ο υπουργός, κ. Βορίδης, θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του και τις αρχικές θέσεις του, οι οποίες έχουν άλλωστε και την έγκριση της Ομοσπονδίας.