Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξεκίνησαν και επίσημα οι παραδόσεις μοντέλων της Scania με τον 13λιτρο κινητήρα τεχνολογίας Euro6 σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Η Scania… μπαίνει στον χορό της Euro6

2.678 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2012)

Η πρόσφατη αλλαγή στην νομοθεσία πολλών χωρών της ΕΕ αναφορικά με την δυνατότητα ταξινόμησης οχημάτων με κινητήρες Euro6 ήταν η εξέλιξη που περίμενε η Scania προκειμένου να προσφέρει τα νέα προϊόντα της.

Το νέο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο Euro6 που αφορά στις εκπομπές ρύπων των επαγγελματικών οχημάτων αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ για τα νέα μοντέλα των διεθνών κατασκευαστών που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην ΕΕ από την 31η Δεκεμβρίου του 2012. Έναν χρόνο μετά το μέτρο θα ισχύσει για όλα τα επαγγελματικά οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά.
Παρά το γεγονός όμως ότι η Scania είναι από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασε κινητήρες που καλύπτουν τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές του εν λόγω πρωτοκόλλου (Μάρτιος 2011), μέχρι σήμερα δεν είχε παραδώσει παρά ελάχιστα οχήματα τέτοιας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς η νομοθεσία στις διάφορες χώρες της ΕΕ δεν το επέτρεπε.
Ωστόσο σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι νέες ρυθμίσεις έχουν πλέον υιοθετηθεί και ήδη από τον Φεβρουάριο η σουηδική εταιρεία έχει ταξινομήσει οχήματα της με κινητήρες Euro6 σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ελβετία ενώ σειρά παίρνει πλέον και η Γερμανία.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μελέτες και δοκιμές της Scania, η νέες εκδόσεις 440 και 480 ίππων του 13λιτρου πετρελαιοκινητήρα της που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6, εμφανίζουν μέση κατανάλωση καυσίμου ίση ή και ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τα αντίστοιχα μηχανικά σύνολα τεχνολογίας Euro5. Παράλληλα όμως, οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) έχουν μειωθεί κατά 80% σε σχέση με την Euro5.