Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το «heavy duty» Auman GTL κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Beijing Foton Daimler Automotive Co. Ltd και θα φέρει τον κινητήρα OM 457.

Εργοστάσιο κινητήρων στην Κίνα από τη Daimler

2.923 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2012)

Σε συνεργασία με την κινέζικη Foton η Daimler AG κατασκευάζει μία νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων, που σε πλήρη παραγωγή θα κατασκευάζει 45.000 σύνολα ετησίως.

Μία σημαντική επένδυση στην Κίνα κάνει η Daimler AG όπου σε συνεργασία με τη Foton θα κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο Πεκίνο. Η γραμμή αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ θα κοστίσει περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ. «Η κίνηση αυτή δείχνει για μία ακόμα φορά ότι κάνουμε πράξη την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας και ότι εμπλοκή μας στην Κίνα βρίσκεται σε μία επιτυχή, μακροπρόθεσμη βάση» δήλωσε ο Andreas Renschler, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας και υπεύθυνος για τα φορτηγά και λεωφορεία.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, εντός του 2014, θα παράγει κινητήρες τύπου OM 457 για τα φορτηγά που κατασκευάζουν από κοινού οι δύο εταιρίες, με το λογότυπο της Auman. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εφοδιάζει αρκετά μοντέλα στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και ήδη έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμές στα μοντέλα που κατασκευάζει η κοινοπραξία. Όσο για το εργοστάσιο, θα καλύπτει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων, απασχολώντας τουλάχιστον 500 εργαζομένους. Η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να φτάσει τους 45.000 κινητήρες ετησίως.