ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως δεν αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα στον Μάρτιο.

Πιθανή η μη- αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

2.148 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2012)

Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Υποδομών, κ.Χατζηδάκης, ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν τελικά αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσω μαζικής μεταφοράς μέσα στον Μάρτιο.

PRO.autotriti Team

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε πως τελικά δεν αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς μέσα στον Μάρτιο, όπως αρχικά αναμένονταν. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες να μην πραγματοποιηθούν αυξήσεις ούτε τον Οκτώβριο του 2013, όταν και θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τρόικα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, «… στόχος μας είναι η μείωση της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50%. Η τρόικά έχει πειστεί για την προσπάθεια μας λόγω των εσόδων μέσα σε έναν μήνα, περιμένουν ωστόσο η προσπάθεια να είναι διαρκής». Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ετήσια διαφυγόντα έσοδα του ΟΑΣΑ λόγω της μη- χρήσης εισιτηρίου από τους επιβάτες, ανέρχονται στα 37,5 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο προσβλέπει σε ετήσια αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων κατά 10%, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν έως και 25 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός, ο Οκτώβριος ήταν ο πρώτο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρήθηκε αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων (+12%) ενώ για το Νοέμβριο, με εξαίρεση της έξι 24ώρες απεργίες σε ώρες αιχμής, η αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 4,7%.

Τέλος ο υπουργός ανακοίνωσε πως μετά τα Θεοφάνια, οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα εκδοτήρια τις νέες δεσμίδες εισιτηρίων, με 11 εισιτήρια η κάθε μια, για τις οποίες, ο επιβάτες θα καταβάλλει μόνο την αξία των 10.

Επιπρόσθετα, οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν μόνο το 50% της αξίας του προστίμου αν το πράξουν άμεσα ή εντός 10 ημερών.

Σε ότι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως θα είναι έτοιμο προς χρήση από το 2014.