Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι νέες εκδόσεις «Streamline» για τα Scania «G & R- Series» εμφανίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 8% σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Μια από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις τους είναι η νέα γκάμα κινητήρων Euro6 με ισχύ από 250- 580 ίππους.

Παράλληλα σημαντικές είναι και οι διαφοροποιήσεις που έχουν δεχθεί τα αεροδυναμικά βοηθήματα της καμπίνας.

Φυσικά, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας έχει αναβαθμιστεί πλήρως και θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των βαρέων επαγγελματικών.

Νέες εκδόσεις Scania «Streamline»

3.857 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2013)

Μια νέα γκάμα εκδόσεις για τα φορτηγά G-Series και R-Series με αναβαθμισμένη σχεδίαση και νέο κιβώτιο «Opticruise» τα οποία εμφανίζουν σημαντική μείωση της κατανάλωσης, παρουσίασε η Scania.

Προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν πληρέστερες και πιο αποδοτικές λύσεις στους πελάτες της, η Scania παρουσίασε μια νέα γενιά εκδόσεων με την ονομασία «Steamline» για τις σειρές φορτηγών «G-Series» και «R-Series».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που η σουηδική εταιρεία έχει ανακοινώσει, ο συνδυασμός προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, νέων κινητήρων τεχνολογίας Euro6 και αναβαθμισμένης σχεδίασης του αμαξώματος, έχει επιφέρει μειώσεις έως και 8% στην μέση κατανάλωση καυσίμου των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Ορισμένες από τις πιο προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις της Scania σε ότι αφορά στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης όπως το «Scania Active Prediction» που έχει ενσωματωθεί στις λειτουργίες του κιβωτίου ταχυτήτων «Scania Opticruise», μειώνουν την μέση κατανάλωση των εκδόσεων «Streamline» κατά 4%- 5%.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της λειτουργίας «Economy Mode» που επιτρέπει την περαιτέρω μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου του οχήματος.

Επιπρόσθετα, σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στην σχεδίαση της καμπίνας αλλά και των αεροδυναμικών της βοηθημάτων, προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο η αεροδυναμική της αντίσταση.

 

Νέοι κινητήρες Euro6

Πέραν όμως των προαναφερθέντων αλλαγών, η Scania παρουσίασε νέες εκδόσεις –Euro6- κινητήρων με ισχύ από 250- 580 ίππους.

Η δεύτερη γενιά των εκδόσεων ισχύ 450 και 490 ίππους της σουηδικής εταιρείας, έχει να επιδείξει μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου κατά 2% σε σχέση με τα μηχανικά σύνολα που αντικαθιστούν ενώ νέες είναι και οι επιλογές με ισχύ 520 ίππων και 580 ίππων του V8 κινητήρα της Scania.