Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η υιοθέτηση των νέων κινητήρων Euro6 από τα φορτηγά της Mercedes-Benz προϋποθέτει σημαντικές αλλαγές και το Econic δεν αποτελεί εξαίρεση.

Παράλληλα με τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Econic που θα λανσαριστεί μέσα στο φθινόπωρο, η Mercedes-Benz διεξήγαγε και εκτεταμένες δοκιμές στο…

… Unimog που πέραν των νέων Euro6 κινητήρων του θα έχει να επιδείξει πολλαπλές αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Νέα Unimog & Econic Euro6 το φθινόπωρο

3.558 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2013)

Η επερχόμενη οδηγία Euro6 για τους κινητήρες των επαγγελματικών οχημάτων, επιβάλλει στη Mercedes-Benz να ανανεώσει τη γκάμα των εκδόσεων και των Unimog και Econic μέσα στο φθινόπωρο.

Ως γνωστόν, από 1η Ιανουαρίου 2014, τίθεται σε ισχύ το πρωτόκολλο Euro6 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων των νέων επαγγελματικών οχημάτων και για τον λόγο αυτό, οι διεθνείς κατασκευάστριες εταιρείες σιγά- σιγά ανανεώνουν πλήρως την γκάμα των εκπροσώπων τους σε όλες τις κατηγορίες.

Αυτή είναι και η περίπτωση της Mercedes-Benz που μετά τα νέα Actros, Antos, Arocs και Atego που έχουν ήδη παρουσιαστεί, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιάσει και τα πλήρως ανανεωμένα Unimog και Econic.

Πέραν όμως της προσθήκης στη γκάμα των κινητήρων των προαναφερθέντων μοντέλων, των νέων μηχανικών συνόλων της οικογένειας BlueEfficiency Power, η Mercedes-Benz έχει προγραμματίσει την ολοκληρωτική ανανέωση των Unimog και Econic σε όλους τους τομείς.

Σε στοιχεία όπως η αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού/ ηλεκτρονικού συστήματος των εν λόγω μοντέλων, το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης κ.ά., αναμένεται να υιοθετηθούν λύσεις που προέρχονται από την γκάμα των υπολοίπων βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της γερμανικής εταιρείας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Econic, πέραν της δοκιμασμένης σχεδίασης της καμπίνας, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί ένα εντελώς νέο όχημα.

 

Δοκιμές εξέλιξης κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες

Προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοπιστία των μηχανικών μερών του νέων Econic και Unimog, η Mercedes-Benz διεξάγει συγκεκριμένες ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στην παρούσα φάση, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές σε «ψυχρά» κλίματα και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή Ροβανιέμι της Φινλανδίας.

Στα όρια του αρκτικού κύκλου λοιπόν και σε θερμοκρασίες της τάξης των -30 βαθμών Κελσίου, η Mercedes-Benz αναζήτησε τα όρια αντοχής διαφόρων συστημάτων των δύο οχημάτων και των κινητήρων τους.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μελλοντικά μοντέλα της Mercedes-Benz αναμένεται να δοκιμαστούν και σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε ειδικές δοκιμές που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Γρανάδα της νότιας Ισπανίας, με θερμοκρασίες που υπολογίζεται πως ανέλθουν έως και στους 45 βαθμούς υπό σκιάν.