Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού της θέσεις τους (GPS) επιβάλλεται πλέον να φέρουν όλα τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς πετρελαιοειδών.

Με GPS τα βυτιοφόρα έως 31 Ιουλίου

3.132 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2013)

Στην εταιρεία I LINK Νέες Τεχνολογίες ανατέθηκε η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον έλεγχο κινήσεων των βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS).

Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ευελπιστεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων.

Το ολοκληρωμένο σύστημα για τον έλεγχο κινήσεων των βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών αποστολής σημάτων και εντοπισμού της θέσης τους (GPS), θα εγκατασταθεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα αποτελέσει εργαλείο ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές (ΣΔΟΕ).

Υπενθυμίζουμε πως με τη σχετική υπουργική απόφαση του 2012, όλα τα βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) αλλά και τα δημοσίας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν πετρελαιοειδή προϊόντα, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα.

Το σύστημα εντοπισμού της θέσης τους θα τοποθετείται τόσο στα βυτιοφόρα οχήματα, όσο και στα ρυμουλκούμενα  ή ημιρυμουλκούμενα τους καθώς και στις αποσπώμενες δεξαμενές που μεταφέρονται επί των οχημάτων.

Η τοποθέτηση και η σωστή λειτουργία του εν λόγω συστήματος, είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και της εταιρεία που το εγκαθιστά.

Ως καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής και αξιοποίησης των στοιχείων από την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων GPS έχει οριστεί η 31 Ιουλίου 2013.