Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της συνεργασίας Scania-Higer.

Η εργονομία και η ποιότητα των υλικών αποτελούν τα βασικά γνωρίσματα του χώρου για τον οδηγό.

Ο πίνακας οργάνων φέρει ειδική ανακλαστική επίστρωση που τον καθιστά απόλυτα ευανάγνωστο κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Στο εσωτερικό του Scania Touring, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 51+1 επιβάτες σε ιδιαίτερα αναπαυτικά και μεγάλων διαστάσεων καθίσματα.

Μεταξύ άλλων, προσφέρεται και ειδική κουκέτα για την κατάκλιση του οδηγού με όλες τις απαραίτητες παροχές.

Το νέο Scania Touring

6.846 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2013)

Ο εκπρόσωπος της Scania στη κατηγορία των τουριστικών λεωφορείων, το Touring, θέτει σημαντικά ερωτήματα στον ανταγωνισμό, καθώς προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες και τον οδηγό.

Παράλληλα όμως, χάρη στην συνεργασία της Scania με την κινεζική Higer στην κατασκευή του Touring, η σουηδική εταιρεία έχει την δυνατότητα να προσφέρει εξαιρετικά σε ποιότητα προϊόντα με το ελάχιστο δυνατό κόστος. 
Το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της συγκεκριμένης συνεργασίας και σίγουρα, το αποτέλεσμα δικαιώνει την Scania απόλυτα. 
Σχεδιαστικά, το Touring κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις χάρη στην επιβλητική και καλαίσθητη σχεδίαση του αμαξώματος του, όπου αποφεύγονται οι περιττές κινήσεις… εντυπωσιασμού. 
Η βαμμένη μαύρη μάσκα με το μεγάλο λογότυπο και τα σχεδόν τριγωνικά φωτιστικά σώματα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός αρκετά δυναμικού συνόλου, ενώ η εμπνευσμένη «επέκταση» του σχήματος της μάσκας προς το πλαϊνό τμήμα του οχήματος, δημιουργεί ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα. 
Αντίστοιχα επιβλητικό είναι και το σχήμα στο πίσω τμήμα του οχήματος, όπου τα –κάθετα τοποθετημένα- φωτιστικά σώματα κλέβουν άμεσα τις εντυπώσεις. 
Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως, το Scania Touring είναι ένα από τα πιο δυναμικά σε σχεδίαση τουριστικά λεωφορεία της ελληνικής αγοράς, ενώ, από την πρώτη στιγμή, καθίσταται σαφής η προσοχή που έχει δοθεί από τον κατασκευαστή ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. 

Κινητήρες με ισχύ 400 ή 440 ίππων
Ανάλογα με την έκδοση του Scania Touring (2 ή 3 άξονες) και τις απαιτήσεις του πελάτη, το σουηδικό τουριστικό λεωφορείο είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις ενός πετρελαιοκινητήρα 12,74 ίππων που αποδίδει ισχύ 400 ή 440 ίππων και ροπή 2.100 ή 2.300 Nm από τις 1.000 σ.α.λ. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνεργάζεται ιδανικά με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο Opticruise διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικά εύκολο έργο για τον οδηγό σε συνδυασμό με την ελάχιστη απαιτούμενη κατανάλωση καυσίμου. 
Πέραν των συστημάτων EBS, ESP, ABS, Traction Control ή το retarder με ισχύ 500 kW, το Scania Touring διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση (ανεξάρτητη για τον εμπρόσθιο άξονα) καθώς και πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού όπως π.χ. κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε δρόμους με έντονη κλίση κ.ά. 
Τέλος, η δομή του αμαξώματος του έχει εξελιχθεί, με γνώμονα τις αυστηρότερες προδιαγραφές της ΕΕ (2001/85/EC, R66 κ.ο.κ.) αναφορικά με τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις ατυχήματος, όπως για παράδειγμα σε ανατροπή του. 

Πολυτέλεια και κατασκευαστική αρτιότητα
Τα φαρδιά φωτιζόμενα σκαλοπάτια και το σύστημα επιγονάτισης πλήρους πλευράς, επιτρέπουν την άνετη πρόσβαση των έως και 51 επιβατών του οχήματος στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η κομψότητα των σχεδιαστικών φορμών και η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. 
Ο χώρος για τον οδηγό διακρίνεται για την εξαιρετική εργονομία και την ευκολία στον χειρισμό του οχήματος ενώ ο σχετικός εξοπλισμός είναι πληρέστατος. 
Ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού, τα καθίσματα μπορούν να εφοδιάζονται ακόμη και με επενδύσεις από δέρμα, ενώ παρέχονται πολλαπλές επιλογές ως προς την απόχρωση ή την ποιότητα των υλικών σε ό,τι αφορά στις κουρτίνες, τη μοκέτα, τις επενδύσεις των τοιχωμάτων κ.ά. Το σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δύο οθόνες 17 και 15 ιντσών, ενώ ο φωτισμός μεταβάλλεται αναλόγως της ώρας (ημερήσιος ή νυχτερινός). Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης κουκέτας για τον οδηγό αλλά και τουαλέτας ή κουζίνας για τους επιβάτες. 
Οι χώροι για τις αποσκευές είναι συνολικής χωρητικότητας 9 κ.μ. και φέρουν ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενα καλύμματα που ανοίγουν με φορά προς τα πάνω. 
Τέλος, το κλιματιστικό είναι της Konvekta με απόδοση θέρμανσης 45 kW και ψύξης 38 kW.