ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως «παραχωρεί» την Κρατική επιδότηση της στην ΟΣΥ που ελέγχει τη λειτουργία των λεωφορείων και τρόλεϊ της πρωτεύουσας.

Παραχωρήσεις επιδοτήσεων στα ΜΜΜ

2.336 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2014)

Η ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) προσανατολίζεται στην «παραχώρηση» της επιδότησης της στην ΟΣΥ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ) δεδομένου ότι μέσα στο 2014 θα καλύπτει τις ανάγκες της.

PRO.autotriti Team

Επιτέλους και μια θετική είδηση που προκύπτει από τον κλάδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας καθώς η ΣΤΑΣΥ (υπεύθυνη για τα Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο), αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη κατά τη διάρκεια του 2014 και θα είναι σε θέση να καλύψει με ιδία μέσα τις ανάγκες της.

Με αυτό ως δεδομένο, η ετήσια επιδότηση από το Κράτος που αναμένονταν να λάβει η ΣΤΑΣΥ, θα «παραχωρηθεί» στην ΟΣΥ (υπεύθυνη για τα Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Ήδη, προκειμένου να μην δημιουργηθούν ταμειακά προβλήματα στην ΟΣΥ, ο ΟΑΣΑ κατέβαλε στην εταιρεία την πρώτη δόση της επιδότησης που αρχικά προορίζονταν για την ΣΤΑΣΥ (ύψους 8,3 εκ. ευρώ).

 

Η ΣΤΑΣΥ επιμένει στις κάμερες εντός των συρμών του Μετρό

Με νέο αίτημα για να της επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό επανήλθε η ΣΤΑΣΥ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η εταιρεία αναφέρει πως τα χαρακτηριστικά του μέσου δημιουργούν συνθήκες για την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κ.ά.) αλλά και εγκληματικών ενεργειών.

Στην περίπτωση παράνομων πράξεων αλλά και ατυχημάτων, το υλικό από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης εντός των συρμών, θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης για τον εντοπισμό των ενόχων ή την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ένα ατύχημα.

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με πρόσφατη απόφαση της δεν είχε επιτρέψει την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών του Μετρό παρά μόνο στις εξωτερικές πλευρές τους.