ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing

Στα σεμινάρια της Quality & Safety, οι επαγγελματίες οδηγοί εκπαιδεύονται στην Αμυντική Οδήγηση αλλά και την αντιμετώπιση… δύσκολων καταστάσεων.

    Μια αλυσίδα με τρεις κρίκους

    6.061 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2014)

    Ως γνωστόν, οι δυνατότητες μιας αλυσίδας διαμορφώνονται ανάλογα με τις αντοχές του πιο… αδύναμου κρίκου της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κρίκοι αυτοί είναι οι εξής:

     

    Μηχανικός εξοπλισμός (αυτοκίνητα)

    Πως επιλέγουμε το κάθε αυτοκίνητο για το στόλο οχημάτων μας, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης μας;

    Τι ελέγχους εφαρμόζουμε ώστε να είναι το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση, αναφορικά με την Ασφάλεια;

     

    Πολιτικές και διαδικασίες της κάθε εταιρείας

    Κάθε εμπορική ή βιομηχανική επιχείρηση που ενδιαφέρεται να μεταφέρει τα προϊόντα της με ασφάλεια, θα πρέπει να θέσει αυστηρές διαδικασίες και να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή τους. Αυτό προϋποθέτει την δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη του εν λόγω στόχου αλλά και την υλοποίηση του «management commitment» μέσω συγκεκριμένων δράσεων.

     

    Ανθρώπινο δυναμικό

    Ο τρίτος και τελευταίος κρίκος αφορά στα κριτήρια επιλογών των συνεργαζόμενων οδηγών, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο στόλος μεταφοράς των εμπορευμάτων μιας επιχείρησης δεν είναι ιδιόκτητος.

    Οι οδηγοί συνιστούν το σημαντικότερο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των εμπορευμάτων και μιας ενδεχόμενη καταστροφή φθορά τους, μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά.

    Αξίζει να αναλογιστούμε ως παράδειγμα πως, αν μια εταιρεία έχει εργατικό δυναμικό της τάξης των 2.000 ατόμων, τρεις τραυματισμοί ανά μήνα, με μέσο όρο 10 ημέρες απουσίας για κάθε εργαζόμενο, μεταφράζονται στην ανάγκη πρόσληψης 10 επιπλέον ατόμων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της.

    Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις ζημιών σε οχήματα καθώς αυτό συνεπάγεται την επισκευή του σε συνεργείο και την παράλληλη θέση του εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

    Τα παραπάνω είναι «κρυφά» κόστη, τα οποία ωστόσο, ένας επιχειρηματίας επιβάλλεται να έχει προβλέψει.

    Με βάση όλα τα παραπάνω, οι οδηγοί που επιλέγονται θα πρέπει να προάγουν την οδική ασφάλεια και να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές που θέτει η επιχείρηση. 

    PRO.autotriti Team