Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Scania παρουσίασε ένα νέο V8 κινητήρα με ισχύ 580 ίππων που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6 κάνοντας 100% χρήση biodiesel ως καύσιμο.

Νέος biodiesel κινητήρας από τη Scania

2.985 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2014)

H Scania Trucks παρουσίασε έναν ακόμη κινητήρα για τα φορτηγά R-Series, ο οποίος είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει 100% biodiesel ως καύσιμο αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 580 ίππων.

Με την προσθήκη του νέου V8 κινητήρα των 580 ίππων, η Scania προσφέρει στην παρούσα φάση πέντε νέα μηχανικά σύνολα που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6 κάνοντας χρήση του biodiesel ως καύσιμο σε ποσοστό 100%. Αυτό συνεπάγεται πως οι πελάτες της Scania Trucks μπορούν να επιλέξουν κινητήρες με ισχύ από 320 – 580 ίππους που χρησιμοποιούν τον εναλλακτικό αυτό τύπο καυσίμου.

Ο νέος –Euro6- κινητήρας της σουηδικής εταιρείας, προορίζεται για χρήση στη σειρά φορτηγών «R» και αποδίδει μέγιστη ροπή 2.950 Nm από τις 1.000 σ.α.λ.

Κατά την επεξεργασία των καυσαερίων χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες SCR και EGR ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η απόδοση του εν λόγω μηχανικού συνόλου μειώνεται σε ποσοστό 8% σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου κίνησης.

Υπενθυμίζουμε πως το biodiesel είναι ένα πλήρως οικολογικό υποκατάστατο του πετρελαίου κίνησης και προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (βιομάζα) ενώ, στην περίπτωση που το όχημα δεν έχει πρόσβαση σε πρατήριο που διαθέτει biodiesel, ο κινητήρας δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να λειτουργήσει με καύσιμο το συμβατικό πετρέλαιο κίνησης.