Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μόλις δύο έτη μετά το λανσάρισμα του, η Mini ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγής του… φιλόδοξου Clubvan.

Σταματά η παραγωγή του Mini Clubvan

1.698 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2014)

Η Mini ανακοίνωσε πως το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην ιστορία της –μητρικής- BMW θα σταματήσει να παράγεται καθώς η εμπορική του πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη.

Παρά το γεγονός ότι το Clubvan, η επαγγελματική έκδοση του δυναμικού μοντέλου, λανσαρίστηκε μόλις πριν από 2 έτη, η Mini ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή του καθώς οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Το Clubvan ήταν η πρώτη απόπειρα της εταιρείας μετά το Morris Mini Van του 1980 στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων καθώς και το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό της μητρικής BMW στην συγκεκριμένη αγορά.

Ωστόσο, με μόλις 694 πωλήσεις μέσα στο 2013 και ποσοστό μείωσης αυτών κατά 27% μέσα στο 1ο 4μηνο του τρέχοντος έτους, η Mini αποφάσισε πως ο εκπρόσωπος τους δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να είναι ανταγωνιστικός με τους υπόλοιπους εκπροσώπους στην κατηγορία του.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Mini αρνήθηκαν πως το Clubvan ήταν μια εμπορική αποτυχία υποστηρίζοντας πως, όσοι το αγόρασαν έχουν μείνει εξαιρετικά ευχαριστημένοι από αυτό.

Παράλληλα, δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου εκπροσώπου στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών στο μέλλον.