ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το… ασκό του Αιόλου για απολύσεις χωρίς όρια στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας προσπαθεί να περάσει δια της «πλαγίας οδού» η κυβέρνηση με σχετικό ΠΔ.

Απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση στα ΚΤΕΛ

1.974 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2014)

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη στις 13 Αυγούστου, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ να απολύσουν τους εργαζόμενους χωρίς αιτιολόγηση αντικαθιστώντας τους με νέους, χαμηλότερα αμοιβόμενους.

PRO.autotriti Team

Πιο συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη στις 13 Αυγούστου (ΦΕΚ Α 161/2014), δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και στους μετόχους των ΚΤΕΛ να απολύουν οδηγούς χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία, με την πρώτη απόλυση να αποτελεί γεγονός (ΚΤΕΛ Καλαμάτας).

Η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να τροποποιήσει το σχετικό νόμο με διάταξη στον ν.4199/13, κάτι που τελικά δεν ψηφίστηκε από την Βουλή.

Ωστόσο, το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μέσω της τροποποίησης του κανονισμού Προσωπικού που ισχύει για τα ΚΤΕΛ, τα οποία τελούν υπό καθεστώς πολυμετοχικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη καταγγείλει το εν λόγω ζήτημα καθώς, με το εν λόγω ΠΔ απελευθερώνονται ουσιαστικά οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας.