Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω της εξέλιξης προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, η Scania επενδύει στην βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των οχημάτων της.

Παράλληλα, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των επαγγελματιών οδηγών προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

H Scania επενδύει στην… ασφάλεια

1.990 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2014)

Με περισσότερα από 1,2 εκ. άτομα να χάνουν την ζωή τους σε ετήσια βάση στην άσφαλτο, η Scania Trucks επενδύει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που θα συμβάλλουν στην μείωση του σημαντικού προβλήματος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ και του Διεθνούς Οργανισμού των Αυτοβιομηχανιών (OICA: International Organization of Motor Vehicle Manufacturers), περισσότερα από 1,2 εκ. άτομα έχασαν την ζωή τους από τροχαία ατυχήματα μέσα στο 2013 ενώ, 20 – 50 εκ. άτομα είναι οι ελαφρά – βαριά τραυματίες αντίστοιχα. Παράλληλα όμως, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως, για το 95% των περιστατικών που αποφέρουν τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας!

Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει από την πλευρά της το εν λόγω πρόβλημα, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, η Scania, εξελίσσει σημαντικές λύσεις σε πολλαπλά «μέτωπα».

Ένας από τους βασικότερους τομείς είναι η βελτίωση των δυνατοτήτων των οδηγών καθώς και του βαθμού συγκέντρωσης τους κατά την οδήγηση του οχήματος τους. Προκειμένου να καταστεί αυτό εφικτό, δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη προγραμμάτων εκπαίδευσης των οδηγών ενώ παράλληλα, ανακαλύπτει νέους τρόπους για τους προσφέρει σε πραγματικό χρόνο, τις βέλτιστες δυνατές πληροφορίες αναφορικά με τα τεκταινόμενα γύρω από το όχημα τους και γενικότερα τις συνθήκες που επικρατούν στη διαδρομή που ακολουθούν.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως, μέσα στο 2013 η Scania εκπαίδευσε περισσότερους από 20.000 επαγγελματίες οδηγούς μέσω των προγραμμάτων της σε θέματα οικονομικής αλλά και ασφαλούς οδήγησης και μάλιστα, σε αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη όπως π.χ. η Ν. Αφρική.

Ωστόσο, οι οδηγοί επιβάλλεται να είναι σε θέση να τηρούν τα όσα μαθαίνουν κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών προγραμμάτων στα οποία λαμβάνουν μέρος και για τον λόγο αυτό, ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει εξελίξει η Scania, το Scania Driver Support, πλέον είναι διαθέσιμο στον βασικό εξοπλισμό των οχημάτων της.

Το Scania Driver Support είναι σε θέση να αναλύει συνεχώς δεδομένα από ειδικούς αισθητήρες του οχήματος και να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές στον οδηγό προκειμένου να μεταβάλλουν το οδηγικό τους στυλ κατά το δοκούν. Χρήσιμες πληροφορίες και αξιολογήσεις σε πολλαπλούς τομείς παρέχονται στον οδηγό μέσω του πίνακα οργάνων περιλαμβάνοντας παραμέτρους όπως οι επιδόσεις του σε θέματα ασφάλειας, πρόληψης κ.ά.

Παράλληλα, προηγμένα συστήματα διαχείρισης στόλου, όπως το Scania Fleet Management, παρέχουν στις εταιρείες τη δυνατότητα να ελέγχουν επί μονίμου βάσεων τον τρόπο με τον οποίο τα οχήματα χρησιμοποιούνται παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο και επιπλέον κίνητρα στους οδηγούς.

Αντίστοιχα, συστήματα όπως το Lane Keeping Assistant βοηθούν στις περιπτώσεις απόσπασης της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια ενός κοπιαστικού δρομολογίου ενώ, το προηγμένο Advanced Emergency Braking System, βοηθά στην αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων χάρη στην χρήση αισθητήρων ραντάρ που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν (και να προειδοποιήσουν) τον οδηγό για το ενδεχόμενο μιας επερχόμενης πρόσκρουσης με ένα προπορευόμενο όχημα.