Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι MAN και Scania αναμένεται να συνεργαστούν στην –από κοινού- εξέλιξη νέων κιβωτίων ταχυτήτων για τα βαρέα επαγγελματικά τους οχήματα.

Εντείνεται η συνεργασία των MAN - Scania

1.848 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2014)

Αμφότερες μέλη του Ομίλου Volkswagen, οι εταιρείες MAN και Scania ανακοίνωσαν πως έχουν ξεκινήσει ήδη συνεργασία για την εξέλιξη μελλοντικών κιβωτίων ταχυτήτων για τα μοντέλα τους.

Συγκεκριμένα, οι MAN και Scania ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν στενά στην εξέλιξη νέων κιβωτίων ταχυτήτων για τα βαρέα επαγγελματικά του οχήματα.

Η Scania αναμένεται να κατασκευάσει το υλισμικό (hardware) των εν λόγω κιβωτίων, τα οποία, από το 2016 και μετά θα υιοθετηθούν από τις σειρές TGS και TGX της MAN Trucks. Παράλληλα, η MAN θα εξελίξει το λογισμικό (software) των κιβωτίων ταχυτήτων.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως οι πιλοτικές δοκιμές σε πρωτότυπα συστήματα μετάδοσης της κίνησης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στόχος των εταιρειών είναι να εκμεταλλευτούν τα οφέλη των συνεργιών που τους προσφέρει ο Όμιλος Volkswagen όπου ανήκουν και οι δύο ενώ η εταιρεία ZF Friedrichshafen θα εξακολουθήσει να περιλαμβάνεται στους προμηθευτές κιβωτίων των φορτηγών και λεωφορείων της MAN.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε πως οι MAN και Scania θα εξακολουθήσουν να αποτελούν ανεξάρτητες μάρκες και το ίδιο θα ισχύει για τα δίκτυα των πωλήσεων και service των οχημάτων τους.