ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές» ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων στην Εγνατία Οδό για την επόμενη 4ετία.

Στις Αττικές Διαδρομές τα διόδια της Εγνατίας

1.916 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2014)

Το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ανέθεσε τη διαχείριση των διοδίων του αυτοκινητόδρομου στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», που τα διαχειρίζονταν και έως τώρα, για την επόμενη 4ετία.

PRO.autotriti Team

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η «Αττικές Διαδρομές» που ήταν και η μοναδική εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά που πληρούσε τις απαιτήσεις του σχετικού διαγωνισμού, ανέλαβε την διαχείριση των σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού για την επόμενη 4ετία.

Η εταιρεία που ελέγχεται από τους κατασκευστικούς Ομίλους ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ και τον γαλλικό Όμιλο Egis Road, προσέφερε έκπτωση 12,2% επί του προϋπολογισμού της σύμβασης που ανέρχεται στα 48 εκ. ευρώ. Η παλαιότερη σύμβαση για τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού ήταν ύψους 14 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τους σταθμούς διοδίων, εκτός από αυτούς του οδικού άξονα της Εγνατίας, η «Αττικές Διαδρομές» θα αναλάβει και τους σταθμούς στα Μάλγαρα και το ¶κτιο, οι οποίοι προσήλθαν στην Εγνατία Οδό ΑΕ μετά το «λουκέτο» στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, παραμένει άγνωστο αν στη νέα σύμβαση που θα υπογραφεί υπάρχουν όροι που θα επιτρέψουν στην «Αττικές Διαδρομές» να αναλάβει και τη διαχείριση των νέων σταθμών διοδίων που αναμένεται να κατασκευαστούν στην Εγνατία Οδό. Αυτό συμβαίνει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει και τους νέους σταθμούς, εφόσον υπογράψει πρόσθετες συμβάσεις για κάθε σταθμό διοδίων που θα αναλαμβάνει.

Τέλος, στη σύμβαση θα προβλέπεται και η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών στην περίπτωση που προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.