Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2016, η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων, Scania, συμπληρώνει 125 έτη λειτουργίας.

125 κεράκια για τη Scania

1.513 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2016)

Μέσα στο 2016, η σουηδική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, Scania, συμπληρώνει 125 έτη από την ίδρυση της, πίσω στο μακρινό 1891.

Κατά τη διάρκεια του 2016, η Scania αναμένεται να γιορτάσει τα 125α γενέθλια της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε τις εμπορικές της δραστηριότητες το 1981 με την επωνυμία «Vabis» και εξειδικεύονταν κατασκευή αμαξών και βαγονιών για την μεταφορά επιβατών και φορτίων.

Ωστόσο, μια εικοσαετία αργότερα, η εταιρία από το Sodertalje συγχωνεύτηκε με την εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων «Scania» από το Μάλμε και η σύγχρονη ιστορία της Scania ξεκινά…

Ορισμένες από τις χρονολογίες – ορόσημα στην μακρόχρονη ιστορία της σουηδικής εταιρείας είναι οι εξής:

-1923: Ο σχεδιαστής August Nilsson εξελίσσει ένα νέο 4κύλινδρο κινητήρα που διακρίνεται για την εξαιρετική αξιοπιστία και απόδοση του.

-1936: Η δημιουργία του πρώτου πετρελαιοκινητήρα από τη Scania Vabis είναι γεγονός με τα σχόλια των δημοσιογράφων της εποχής να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: «Προς έκπληξη μου, δεν μπορούσα σχεδόν να ακούσω τον κινητήρα να λειτουργεί ωστόσο, η αίσθηση μου ήταν πως το λεωφορείο εκτοξεύτηκε προς τα εμπρός σαν… βέλος».

-1961: Βασισμένη στην εξαιρετική εμπορική της επιτυχία στην Βραζιλία, η εταιρεία ScaniaVabis δημιουργεί την πρώτη γραμμή παραγωγής της εκτός Σουηδίας, στο Sao Bernando do Campo, κοντά στο Σάο Πάολο.

-1969: Ένας θρύλος γεννιέται! Η Scania παρουσιάζει τον 14λιτρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 350 λτ. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο ήταν το ισχυρότερο της εποχής του στην Ευρώπη και η Scania πρωτοπορεί στην φιλοσοφία της παροχής των μέγιστων αποθεμάτων της ροπής από το φάσμα των χαμηλών στροφών λειτουργίας.

-1980: Παρουσιάζεται η «Σειρά 2», η πρώτη πληρέστατη γκάμα φορτηγών.

-1988: Παρουσιάζεται η νέα «Σειρά 3» που την αμέσως επόμενη χρονιά θα αποσπάσει τον τίτλο του «International Truck of the Year». Παράλληλα, η Scania είναι πλέον σε θέση να προσφέρει φορτηγά με προδιαγραφές που διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών της.

-1995: Παρουσιάζεται η «Σειρά 4» για τη γκάμα των φορτηγών και όπως και ο προκάτοχος της, αποσπά εκ νέου τον τίτλο του «International Truck of the Year».

-2000: Κατασκευάζεται το Νο 1.000.000 όχημα.

-2003: Ξεκινά ο πρώτος διαγωνισμός «ScaniaΆs Young European Driver» που θα εξελιχθεί σε θεσμό.

-2009: Η Scania παρουσιάζει το τουριστικό λεωφορείο Scania Touring σε συνεργασία με την Κινεζική Higer. Οι δύο εταιρείες ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους για την κατασκευή λεωφορείων στην Κίνα, τα οποία προορίζονται για διάφορες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πρωτοποριακή κίνηση στον κλάδο.

-2010: Χωρίς να επιβάλλει συμβιβασμούς σε ότι αφορά στη κατανάλωση καυσίμου, ο V8 κινητήρας των 730 ίππων ανακηρύσσεται ως ο ισχυρότερος στον κόσμο.

-2011: Η Scania παρουσιάζει το πρώτο Euro6 φορτηγό της, δύο χρόνια πριν το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο τεθεί σε ισχύ.

-2013: Παρουσιάζονται οι νέες εκδόσεις «Streamline» για τον κλάδο των διεθνών μεταφορών.