Περίπου 35.000 αφίξεις – αναχωρήσεις επιβατών αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα.

13 εκ. επιβάτες για τον Κ.Σ.Υ.Λ.

Περίπου 13 εκ. επιβάτες αναμένεται να διακινεί σε ετήσια βάση ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων που αναμένεται να κατασκευαστεί στο αμαξοστάσιο της Αττικό Μετρό στον Ελαιώνα.

 
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Σ.Υ.Λ.) του Ελαιώνα, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο εξυπηρέτησης επιβατών λεωφορειακών γραμμών εσωτερικού και εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να χαρακτηριστικό ως «… ειδικό κτίριο δημοσίου συμφέροντος».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ο νέος ΚΣΥΛ υπολογίζεται πως τελικά θα κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Αττικό Μετρό στον Ελαιώνα, με το κόστος του να ανέρχεται στα 90 εκ. ευρώ.
Συνολικά, υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 35.000 αφίξεις – αναχωρήσεις επιβατών σε ημερήσια βάση, ενώ θα διαθέτει 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και 23 επιπλέον για διεθνείς λεωφορειακές γραμμές.
Παράλληλα, οι εμπορικές χρήσεις θα εκτείνονται σε 16.000 τ.μ. ενώ επιπλέον 50.000 τ.μ. προορίζονται για τις εγκαταστάσεις χρήσης των ΚΤΕΛ, των Taxi και των αστικών συγκοινωνιών.
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ