Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Collision Prevention Assist

Blind Spot Assist

Lane Keeping Assist

Crosswind Assist

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας

Ενα από τα βασικότερα προτερήματα του Mercedes-Benz Sprinter είναι χωρίς αμφιβολία, το εντυπωσιακό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει, κάτω από όλες τις συνθήκες κίνησης, φορτίου ή οδοστρώματος.
Πέραν του γεγονός ότι είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις 4x4 με το προηγμένο σύστημα 4κίνησης «4ETS», το γερμανικό μοντέλο έχει να επιδείξει έναν πληρέστατο κατάλογο ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς όπως τα ABS, ASR, EBD, BAS, LAC (Load Adaptive Control και Trailer Stability Control, ROM (Roll Over Mitigation), RMI (Roll Movement Intervention), EUC (Enhanced Understeering Control) κ.ο.κ.
Πέραν όμως αυτών, για την υποβοήθηση του έργου του οδηγού, η Mercedes-Benz έχει εξελίξει και εφοδιάζει το Sprinter και με επιπλέον υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως τα εξής: 


Crosswind Assist
Η εν λόγω λειτουργία του ESP ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 80χλμ./ώρα και εστιάζει στην αντιμετώπιση έντονων πλευρικών ριπών ανέμου που ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσουν το όχημα, ενεργοποιώντας την πέδηση σε μεμονωμένους τροχούς, διασφαλίζοντας πως το Sprinter δεν παρεκκλίνει της πορείας του.

Collision Prevention Assist
Λειτουργώντας σε ταχύτητες άνω του 30χλμ./ώρα, κάνει χρήση ενός αισθητήρα ραντάρ που υπολογίζει συνεχώς την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Στην περίπτωση που αυτή είναι μικρότερη, ειδοποιεί με οπτικά και ηχητικά σήματα τον οδηγό ενώ, είναι σε θέση να προσφέρει και αυξημένη ισχύ πέδησης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Blind Spot Assist
Αισθητήρες στις πίσω και τις κεντρικές κολώνες του αμαξώματος αναλαμβάνουν να ελέγχουν συνεχώς τα τεκταινόμενα γύρω από το όχημα και προειδοποιούν συνεχώς τον οδηγό για την ύπαρξη εμποδίων σε κάποια από τα «νεκρά» σημεία του οπτικού του πεδίου.

Lane Keeping Assist
Μέσω μιας ειδικής κάμερας στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ανιχνεύονται οι διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και άλλα δεδομένα και στην περίπτωση που το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του, ο οδηγός ειδοποιείται με ηχητικά σήματα. Ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 60χλμ./ώρα.

 

VAN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ