Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2015 το Mercedes-Benz Sprinter συμπλήρωσε 20 έτη ιστορίας ενώ οι μέχρι στιγμής πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 2,9 εκ. οχήματα.

20 χρόνια Mercedes-Benz Sprinter

6.016 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2015)

Μέσα στο 2015 συμπληρώνονται δυο δεκαετίες από τη στιγμή που η Mercedes-Benz αποφάσισε να παρουσιάσει ένα νέο επαγγελματικό όχημα με την ονομασία «Sprinter» το οποίο έμελλε να ιδρύσει μια νέα κατηγορία καθώς και να συμπληρώσει σχεδόν 3 εκ. πωλήσεις μέσα σε 20 χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή, το Mercedes-Benz Sprinter κατάφερε να κερδίσει άμεσα την εμπιστοσύνη των απανταχού επαγγελματιών χάρη στην εξαιρετική αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα και άνεση που προσέφερε σε μια τεράστια γκάμα χρήσεων ενώ, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, μέσα σε 20 έτη παραγωγής, οι πωλήσεις του ανήλθαν στα 2,9 εκ. οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ουσιαστικά, το Sprinter ήταν το μοντέλο που εγκαθίδρυσε την κατηγορία των «μεγάλων Van» στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών και πλέον, με περισσότερες από 1.000 διαφορετικές εκδόσεις, αποτελεί μια από τις πληρέστερες προτάσεις στην κατηγορία του.
Μέσα στο 2014, οι συνολικές πωλήσεις του γερμανικού ελαφρού επαγγελματικού ανήλθαν στις 186.000 μονάδες (+12% σε σχέση με το 2013) και ήταν οι υψηλότερες στην ιστορία του. Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα του 6μήνου για το τρέχον έτος, οι πωλήσεις του ανέρχονταν στα 89.500 οχήματα (+4% σε σχέση με το 2014) και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος για τα Ελαφρά Επαγγελματικά της Mercedes-Benz, κ. Volker Mornhinweg, το 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί με ένα ακόμη ρεκόρ στις πωλήσεις του δημοφιλούς Sprinter.
Στην παρούσα φάση, το Sprinter κατασκευάζεται σε έξι διαφορετικές γραμμές παραγωγής ανά τον κόσμο (Γερμανία, Αργεντινή, Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ) και διατίθεται σε περισσότερες από 130 χώρες.

Επενδύσεις 1 δις ευρώ για την επόμενη γενιά του!
ΟΌμιλος Daimler AG έχει επίσημα ανακοινώσει πως η νέα γενιά του Mercedes-Benz Sprinter αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της –και όχι μόνο- και για τον λόγο αυτό, έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής του και μόνο.
Περίπου 450 εκ. ευρώ θα επενδυθούν στον εκμοντερνισμό των δύο εργοστασίων στα οποία κατασκευάζεται το Sprinter στη Γερμανία (Ντίσελντορφ και Λούντβιχφελντε) ενώ μέσα στον Μάρτιο του 2015, η Mercedes-Benz αποφάσισε πως η νέα γραμμή παραγωγής του Sprinter στις ΗΠΑ θα κατασκευαστεί στο Τσάρλεστον της Ν. Καρολίνας.
Η κατασκευή του νέου αυτού εργοστασίου, με συνολική επιφάνεια 800.000 τ.μ. θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016 και το κόστος της θα ανέλθει στα 500 εκ. ευρώ περίπου.