Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
300 νέα λεωφορεία  θα βγουν στους δρόμους της Ελλάδας

300 νέα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους της Ελλάδας

7.349 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2024)

- Θα λειτουργούν αποκλειστικά με φυσικό αέριο, για να είναι πιο οικολογικά.
- Τα πρώτα 100 θα κυκλοφορήσουν άμεσα στους δρόμους.
- Τα υπόλοιπα 200 θα είναι στους δρόμους μετά την υπογραφή της σύμβασης (δίμηνο-τρίμηνο).

Θα λειτουργούν αποκλειστικά με φυσικό αέριο, για να είναι πιο οικολογικά.

Συνολικά 300 νέα λεωφορεία προμηθεύεται το Ελληνικό κράτος, με την σύμβαση να βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την υπογραφή. Τα λεωφορεία  λειτουργούν αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Στόχος είναι η σταδιακή απόσυρση αλλά και αντικατάσταση του παλαιού και ρυπογόνου στόλου οχημάτων με νέο στόλο, ο οποίος θα είναι εκσυγχρονισμένος, ασφαλής και φιλικός προς το περιβάλλον.

Τα πρώτα 100 θα κυκλοφορήσουν άμεσα στους δρόμους.

Η σύμβαση χωρίζεται σε 2 μέρη. Τα πρώτα 100 λεωφορεία είναι αρθρωτά, 18 μέτρων και το συνολικό τους κόστος έχει προϋπολογιστεί σε 53,32 εκατομμύρια ευρώ. Η προμήθεια των οχημάτων προβλέπεται να γίνει μέχρι τα μέσα του 2025, ωστόσο αυτό το χρονικό περιθώριο δεν αποκλείεται και να μειωθεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τα υπόλοιπα 200 θα είναι στους δρόμους μετά την υπογραφή της σύμβασης (δίμηνο-τρίμηνο)

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ένα ακόμα τμήμα διαγωνισμού για 200 λεωφορεία 12 μέτρων. Φυσικά και αυτά θα κινούνται αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Η εταιρεία Industria Italiana Autobus είναι αυτή που θα αναλάβει και την προμήθεια των οχημάτων Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, αναμένεται να «πέσει» η υπογραφή μέσα στο επόμενο δίμηνο με τρίμηνο.
 
Μαζί με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία, η ΟΣΥ θα έχει διαθέσιμα στον στόλο της 440 λεωφορεία, τα οποία θα μειώσουν δραστικά τον μέσο όρο ηλικίας των λεωφορείων στους δρόμους, ενώ μακροπρόθεσμα θα μειώσουν και τα έξοδα του στόλου, λόγω της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού αντί για πετρέλαιο. Παράλληλα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην μείωση της ρύπανσης στο κέντρο της Αθήνας.