Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο αυτοκινούμενο Hobby Van

15.862 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2007)

Στο τελευταίο τεύχος (Νο10 Οκτωβρίου) του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, παρουσιάζουμε το ελκυστικό και πρακτικότατο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Hobby Van που βασίζεται σε μηχανικά μέρη του Ford Transit. Το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να υποστηρίξει έως και 4 επιβάτες.

Η Γερμανική εταιρεία Hobby εξειδικεύεται στην κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων από το 1967 και οι εκπρόσωποι της διακρίνονται για την ελκυστική τους σχεδίαση αλλά προπάντων το υψηλότατο επίπεδο της ποιότητας κατασκευής. Το μοντέλο «Van» δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα.

Εξωτερική εμφάνιση

Ως βάση του Van έχει χρησιμοποιηθεί το σασί ενός Ford Transit 350M, πάνω στο οποίο έχει δομηθεί όλη η υπερκατασκευή, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας παραμένει ως έχει, με 2,2 λίτρα χωρητικότητας και απόδοσης 110 ίππων.
Με συνολικό μήκος 6 μ., πλάτος 2,14 μ και ύψος 2,71 μ, το εν λόγω μοντέλο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεσαίων προτάσεων της κατηγορίας, παρέχοντας τρεις θέσεις ύπνου και τέσσερις θέσεις ταξιδιού.
Περιμετρικά της υπερκατασκευής υπάρχουν μεγάλα παράθυρα, τα οποία εξασφαλίζουν το φωτισμό του εσωτερικού, ενώ εύκολη είναι η πρόσβαση στις υποδοχές για λήψη νερού, ρεύματος, καθώς και στον πολύ μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Van.

Εσωτερικό


Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικά πτυσσόμενο σκαλοπάτι της εισόδου, εισέρχεται κανείς εύκολα στο εσωτερικό του Van.
Η διαρρύθμιση έχει γίνει με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση κάθε εκατοστού χώρου και διαθέσιμης επιφάνειας, ενώ διάσπαρτοι και τοποθετημένοι σε εργονομικές θέσεις βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι και θήκες μικροαντικειμένων.
Πίσω από την καμπίνα οδήγησης βρίσκεται ένας πολυμορφικός χώρος, ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε τραπεζαρία πέντε θέσεων, με την περιστροφή του καθίσματος του οδηγού ή σε κρεβάτι ενός ατόμου, με την ανάπτυξη του καναπέ δύο ατόμων.
Η κουζίνα προσφέρει τρεις εστίες μαγειρέματος, που τροφοδοτούνται με υγραέριο, μονό νεροχύτη, ψυγείο χωρητικότητας 93 λίτρων με κατάψυξη, καθώς και επάρκεια αποθηκευτικών χώρων για μαγειρικά σκεύη, τρόφιμα, μαχαιροπίρουνα και πιάτα.
Το μπάνιο του Van είναι πλήρως εξοπλισμένο και περιλαμβάνει ντουζιέρα, νιπτήρα με καθρέφτη και χημική τουαλέτα, καθώς επίσης ντουλάπια και ράφια για την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής.
Στα πίσω μέρος του αυτοκινούμενου και σε υπερυψωμένη θέση βρίσκεται ένα διπλό κρεβάτι και κάτω από αυτό εκτείνεται ένας πολύ μεγάλος χώρος αποθήκευσης, ικανός να χωρέσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για ταξίδια μεγάλου βεληνεκούς.
Συνολικά, εντύπωση προκαλεί η συναρμογή, το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, αλλά και το φινίρισμα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του εσωτερικού.
Το φως διαχέεται σε όλους του χώρους, ο βραδινός φωτισμός είναι παραπάνω από επαρκής και γενικά άμεσα αντιληπτή από τους επιβαίνοντες είναι η εργονομία, η πρακτικότητα, η άνεση και η πολυτέλεια που απολαμβάνει κανείς στο εσωτερικό του Van.

Εξοπλισμός

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή τροφοδότηση των συστημάτων του Van, αυτή αποτελείται από ρεύμα 12V/ 230V με μετασχηματιστή 16Αh και μία πρόσθετη μπαταρία gel 80Ah.
Για την κουζίνα και το μπάνιο χρησιμοποιείται μια δεξαμενή 100 λίτρων καθαρού νερού, το οποίο παρέχεται μέσω μιας πρεσοστατικής αντλίας στα υδραυλικά κυκλώματα, ενώ υπάρχει, φυσικά, η δυνατότητα επιλογής κρύου/ ζεστού.
Δύο φιάλες υγραερίου 11 κιλών τροφοδοτούν τις εστίες μαγειρέματος, υπάρχει κεντρική θέρμανση και έτοιμες αναμονές για την παροχή ενέργειας και νερού από εξωτερικές πηγές, καθώς και ένας κεντρικός ψηφιακός πίνακας, ο οποίος πληροφορεί για τη λειτουργική κατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών και τα αποθέματα νερού.
Η καμπίνα οδήγησης δε διαφέρει από αυτή του Transit, διατηρώντας τον όμορφο και ευχάριστο σχεδιασμό του πίνακα οργάνων και της κονσόλας, ενώ το επίπεδο του εξοπλισμού περιλαμβάνει αερόσακο οδηγού, abs, ebd, esp, cruise control, immobilizer και υδραυλικό τιμόνι. Προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν επίσης αερόσακος συνοδηγού, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ράδιο-cd και φιμέ κρύσταλλα.

H γερμανική Hobby αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από την εταιρεία:

ΖΑΜΠΕΤΑΣ

18ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Περέας, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2392 -71760, fax: 2392-71761,Τ.Κ. 22463
Email: [email protected]
Website : www.zampetas.gr