Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρωτότυπο υβριδικό Toyota Pick-Up

1.829 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2008)

Στο επερχόμενο Σαλόνι του Ντιτρόιτ η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο Pick- Up για την αγορά των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια σχεδιαστική άσκηση που αφορά ένα υβριδικό σύστημα κινητήρων, η οποία αποτελεί πρόγευση των μελλοντικών οχημάτων της κατηγορίας του.

Εμπνευσμένοι από τα στρατιωτικά οχήματα, οι σχεδιαστές της Ιαπωνικής εταιρείας δημιούργησαν ένα «συμπαγές» και επιβλητικό σύνολο που αποπνέει δυναμισμό.

Πεδίο χρήσης του A-BAT είναι οι αστικές και περαστικές διαδρομές, χωρίς φυσικά να υστερεί σε επιδόσεις εκτός δρόμου, παρουσιάζοντας έτσι έναν πολυχρηστικό χαρακτήρα που ανταποκρίνεται στις συνήθειες και τις απαιτήσεις των Αμερικανών οδηγών– αγοραστών.

Η είσοδος στο -φουτουριστικής σχεδίασης- σαλόνι του A-BAT γίνεται μέσω δύο ζευγών θυρών που ανοίγουν αντικριστά, ενώ στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα σε αντίστοιχο αριθμό θέσεων. Εντύπωση προκαλούν τα πίσω καθίσματα τα οποία είναι συρόμενα και «χωνεύουν» στο πίσω μέρος της καμπίνας.

Ο χώρος φόρτωσης δεν διεκδικεί πρωτεία χωρητικότητας, άλλωστε και το A-BAT δεν προορίζεται ως ένα αμιγώς επαγγελματικό όχημα, αλλά ως ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου- αναψυχής κατά τα πρότυπα τις αγοράς των Η.Π.Α.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η Toyοta ανακοίνωσε πως το A-BAT θα φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα σε παράλληλη σύνδεση, το γνωστό «Synergy-Drive», το οποίο έχει εξελίξει και εφαρμόζει η Ιαπωνική εταιρεία με μεγάλη επιτυχία.

Περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον κυβισμό και την μετάδοση δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και πιθανότατα θα γίνουν γνωστά στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (Ιανουάριος 2008), όπου και το A-BAT θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Αν και αποτελεί ένα πρωτότυπο όχημα, πολλά από τα σχεδιαστικά –και όχι μόνο- στοιχεία του A-BAT είναι πιθανόν να περάσουν στην παραγωγή, διαμορφώνοντας ένα νέο μοντέλο το οποίο θα διατεθεί στην αγορά των Η.Π.Α.