Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διαγωνισμός «Scania Top Team 2008»

3.778 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2008)

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Scania, πραγματοποιήθηκε στην νέα Αίθουσα Εκπαίδευσης της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ο πρώτος διαγωνισμός «Scania Top Team». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 15 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός «Scania Top Team» αποτελεί θεσμό για την Σουηδική εταιρεία σε διεθνές επίπεδο και στόχο έχει την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας μηχανικών του δικτύου της. Παράλληλα αποτελεί και έμμεσο τρόπο προώθησης της συστηματικής τεχνικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης της ομαδικότητας των μηχανικών και του τμήματος ανταλλακτικών της εταιρείας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνο οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι του τμήματος μηχανικών. Κάθε ομάδα αποτελείται από 3-5 μέλη τα οποία ουσιαστικά πρέπει να καλύπτουν όλη την καθημερινή δραστηριότητα ενός συνεργείου (τεχνική κατάρτιση, γνώση ανταλλακτικών κ.ά.).

Το «Scania Top Team» αποτελείται από τρία στάδια. Στα πρώτα δύο αποστέλλονται στις ομάδες δύο σετ από 50 ερωτήσεις, τεχνικές και ανταλλακτικών, με τέσσερις πιθανές απαντήσεις εκ των οποίων μόνο μία είναι σωστή. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν στην διάθεση τους τρεις εβδομάδες για τις απαντήσουν. Φυσικά προσφέρεται πρόσβαση σε όλη τη τεχνική βιβλιογραφία της εταιρείας.

Στο τρίτο στάδιο που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τεχνικής Εκπαίδευσης της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, οι ομάδες έχουν να «αντιμετωπίσουν» συνολικά πέντε διαφορετικούς σταθμούς με θεωρητικές ερωτήσεις διάγνωσης, επισκευής από τη βάση ερωτήσεων της Scania. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρουν τις σωστές απαντήσεις μέσα σε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών/ σταθμό χωρίς τη βοήθεια σχετικής βιβλιογραφίας.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος όλα τα Εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Scania και οι ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση ήταν οι Griffins- ΣΚΑΝΤΡΑΚ ΣΕΡΒΙΣ ΕΠΕ, Macedonians- Σ.ΣΑΒΒΑΤΗΣ ΕΠΕ, Scania Eagles- Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΕΠΕ, BSM (Best Scania Mechanics)- ΣΥΝΤΡΑΚ ΕΠΕ. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα GRIFFINS, με 178/250 μονάδες.