Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρωτότυπο Van-Minibus από τη Daihatsu

2.591 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2009)

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που μπορεί να μεταμορφωθεί από minibus σε Van σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αναμένεται να παρουσιάσει η Daihatsu στο Διεθνές Σαλόνι του Τόκυο. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Deka Deka είναι το μεγάλο άνοιγμα των πλευρικών θυρών του.

Μεταξύ των πολλών πρωτότυπων οχημάτων που η Daihatsu αναμένεται να παρουσιάσει στο Διεθνές Σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκυο (21 Οκτωβρίου- 4 Νοεμβρίου) συγκαταλέγεται και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ελαφρύ επαγγελματικό με την ονομασία «Deka Deka».

Το εν λόγω μοντέλο αποτελεί ουσιαστικά μια σχεδιαστική σπουδή της ιαπωνικής εταιρείας η οποία αφορά σε ένα ελαφρύ επαγγελματικό πόλης που θα μπορεί να… μεταμορφωθεί από όχημα μεταφοράς προσωπικού σε Van μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Κάτι τέτοιο καθίσταται δυνατό χάρη στα –μινιμαλιστικής σχεδιάσης- καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς, τα οποία μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως στα πλευρικά τοιχώματα του αμαξώματος.

Σχεδιαστικά το Deka Deka διακρίνεται για το «τετραγωνισμένο» αμάξωμα του που διασφαλίζει μεγάλους εσωτερικούς χώρους παρά τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις ενώ ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι πως στην μία πλευρά του οχήματος έχουν τοποθετηθεί δύο μόνο θύρες οι οποίες ανοίγουν σε γωνία 135 μοιρών με αντίθετη φορά. Δεδομένης της απουσίας της κεντρικής κολώνας του αμαξώματος, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα μεγάλο άνοιγμα στο πλευρό του οχήματος από όπου επιτρέπεται η άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό για επιβάτες ή προϊόντα.

Από την άλλη πλευρά του αμαξώματος, το Deka Deka εφοδιάζεται μόνο με μια πόρτα για τον οδηγό και ένα πλευρικό παράθυρο τοποθετημένο κοντά στην οροφή.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφερθούμε στο χαμηλό σασί του οχήματος και το μεγάλο μήκος του μεταξονίου, στοιχεία που καταδεικνύουν τις μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες του καθώς και την ευελιξία του εντός της πόλης.

Φυσικά στην παρούσα φάση θα ήταν άτοπο να αναφερθούμε στον αν υπάρχει περίπτωση το Deka Deka να φτάσει τελικά στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φτάσει και στις αγορές της Γηραιάς ηπείρου.