Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οδηγούμε το νέο Piaggio Electric Power Porter

4.394 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2010)

Με περισσότερες από 5.000 πωλήσεις οχημάτων ανά την Ευρώπη, το ηλεκτροκίνητο Piaggio Porter, αποτελεί κορυφαία επιλογή, καθώς διατηρεί όλα τα γνωρίσματα του κανονικού Porter, τα οποία συνδυάζει με έναν αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η κεντρική ιδέα ενός Piaggio Porter συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο ευελιξία, μικρές διαστάσεις- μεγάλοι χώροι και οικολογική συνείδηση. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η νέα γενιά του δημοφιλούς ιταλικού μοντέλου, την οποία είχαμε παρουσιάσει –και δοκιμάσει- εκτενέστερα σχετικά πρόσφατα.
Οπότε εύλογα γεννάται το ερώτημα, ποιο στοιχείο θα ήταν ικανό να μας κινητοποιήσει ξανά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για χάρη ενός Piaggio Porter; Η απάντηση ακούει στο όνομα «Electric Power» αφορά στην ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Porter.
Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως και 57 χλμ/ ώρα και εμβέλεια 110 χιλιομέτρων, καθιστώντας το ως ιδανική επιλογή για κάθε εμπορική και επαγγελματική χρήση σε αστικό περιβάλλον.
Παράλληλα την ιδεατή αυτή εικόνα συμπληρώνουν αρμονικά, στοιχεία όπως οι 8 ώρες που απαιτούνται για τον πλήρη κύκλο φόρτισης του οχήματος, καθώς και η λειτουργία ταχείας φόρτισης, η οποία επιτρέπει στο όχημα να είναι έτοιμο προς χρήση εντός μόλις 2 ωρών, εφόσον το απαιτούν οι επικρατούσες συνθήκες.

Ευχάριστο, άνετο και πρακτικό

Το αναβαθμισμένο -σε σχέση με το παρελθόν- εσωτερικό του νέου Piaggio Porter, διατηρείται και στην ηλεκτροκίνητη έκδοση του ιταλικού μοντέλου, με μόνη ουσιαστική διαφοροποίηση την έλλειψη του μηχανικού επιλογέα ταχυτήτων και την εκ των πραγμάτων «αντικατάσταση» του από έναν εύχρηστο μίνι- επιλογέα (joystick), ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με τον ηλεκτροκινητήρα.
Παράλληλα αξίζει να τονίσουμε την γενικότερη ποιοτική αναβάθμιση της καμπίνας των επιβατών, την καλύτερη εργονομία της κεντρικής κονσόλας, τη νέα θέση οδήγησης, καθώς και τον μοντέρνο πίνακα οργάνων, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις νέες θήκες για μικροαντικείμενα, οι οποίες ανεβάζουν τον «δείκτη» πρακτικότητας του Electric Power Porter.

Με ωφέλιμο 450 κιλών

Οι μεταφορικές δυνατότητες του νέου Piaggio Porter μπορούν να υποστηρίξουν φορτία έως και 850 κιλών (με μεικτό βάρος 1,7 τόνων), ενώ παράλληλα ο ιταλός εκπρόσωπος προσφέρεται με ποικιλία εκδόσεων και υπερκατασκευών.
Σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνητη έκδοση του Porter (με μεικτό βάρος 1,8 τόνων), η ανατρεπόμενη καρότσα έχει μήκος 1.400 χλστ και πλάτος 1.980 χλστ, ενώ έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 450 κιλών ωφέλιμου φορτίου.
Παράλληλα χάρη στην ανατρεπόμενη καρότσα, η διαδικασία της φόρτωσης- εκφόρτωσης πραγματοποιείται γρήγορα και εύκολα, ανεξάρτητα από τον τύπο του εμπορεύματος.
Να σημειωθεί επίσης πως το Porter διαθέτει υδραυλικό σύστημα, το οποίο εξασφαλίζει μεγάλη γωνία ανατροπής, καθώς και επίπεδη καρότσα για ακόμη καλύτερη επιφάνεια φόρτωσης.

Ευέλικτο και σταθερό

Η νέα γενιά του Piaggio Porter όπως ήδη έχουμε προαναφέρει, εφοδιάζεται από μια πλήρη γκάμα μηχανικών συνόλων, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικούς- οικονομικούς κινητήρες.
Το Piaggio Electric Power Porter της δοκιμής αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραπάνω στοιχείου, καθώς πρόκειται για την ηλεκτροκίνητη έκδοση του Porter, η οποία διαθέτει εμβέλεια 110 χιλιομέτρων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 57 χλμ/ ώρα.
Έχοντας ως δεδομένο στοιχείο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και τα ανύπαρκτα επίπεδα παραγωγής ήχου του οχήματος λόγω της ηλεκτροκίνησης, το Electric Power Porter ξεδιπλώνει παράλληλα και τα υπόλοιπα «ταλέντα» του, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα σβέλτο και με αρκετά καλές επιταχύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν προβληματίζει με την οδική συμπεριφορά του.
Και όλα αυτά τα βιώνεις μετά από έναν 8ώρο πλήρη κύκλο φόρτισης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για λειτουργία ταχείας φόρτισης, η οποία επιτρέπει στο Electric Power Porter να είναι ξανά «ετοιμοπόλεμο» μέσα σε 2 ώρες, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες.