Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Vito

3.199 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2010)

Η γερμανική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Vito αλλά και του Viano. Σε σχέση τον προκάτοχο της, η νέα γενιά του ελαφρού επαγγελματικού εμφανίζει σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της άνεσης, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο καθώς και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 15%.

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά του Mercedes-Benz Vito διαφοροποιείται χάρη στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρόσθιο όσο και το οπίσθιο τμήμα του αμαξώματος.

Πέραν αυτού, οι πρώτες πληροφορίες από το στρατόπεδο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κάνουν λόγο για σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης καθώς και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, νέες αναρτήσεις και βελτιωμένη ηχομόνωση της καμπίνας.

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Vito εφοδιάζεται με κινητήρες Euro5 και σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του, η μέση κατανάλωση καυσίμου καθώς επίσης και οι εκπομπές ρύπων είναι μειωμένες σε ποσοστό έως και 15%.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην –προαιρετική- τεχνολογία «BlueEFFICIENCY». Τόσο οι 4κύλινδροι όσο και οι 6κύλινδροι κινητήρες του Vito μπορούν να εφοδιαστούν με σύστημα Start/Stop ενώ σημαντική συμβολή στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έχουν και τα νέα ελαστικά μειωμένης αντίστασης.

Παράλληλα η Mercedes-Benz ανακοινώνει πως το ένα νέο 6τάχυτο κιβώτιο με βελτιωμένη κλιμάκωση των σχέσεων θα προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις του Vito με 4κύλινδρο κινητήρα. Υπενθυμίζουμε πως η γκάμα των μηχανικών συνόλων του Vito αποδίδει ισχύ από 95- 258 ίππους.

Πέραν όμως του συστήματος μετάδοσης της κίνησης, το νέο Vito εφοδιάζεται με πλήρως αναβαθμισμένο σύστημα αναρτήσεων. Αμφότεροι οι άξονες έχουν επανασχεδιαστεί από την αρχή με αποτέλεσμα την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου σε όλες τις εκδόσεις. Επιπρόσθετα οι αλλαγές αυτές έχουν συμβάλει και στην μείωση των παραγόμενων θορύβων που γίνονται αισθητοί στο εσωτερικό του οχήματος.

Σημαντικές αναβαθμίσεις και για το Viano

Οι προαναφερθείσες αλλαγές που παρατηρούνται στο Vito αφορούν όπως είναι φυσικό και τις εκδόσεις Mercedes-Benz Viano.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες επιβατικές εκδόσεις έχουν να επιδείξουν νέες επενδύσεις στο εσωτερικό καθώς επίσης και ένα εξελιγμένο σύστημα «κρυφού» φωτισμού με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του!

Επιπρόσθετα η Mercedes-Benz εφοδιάζει το νέο Viano με πληρέστερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας όπου –μεταξύ άλλων- ξεχωρίζει το προαιρετικό σύστημα «Rear Seat Entertainment».