Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέα σειρά ελαστικών από την Bridgestone

3.852 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2010)

Η Bridgestone εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα ελαστικά φορτηγών, τη νέα φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία γόμας, παρουσίασε την σειρά Ecopia ελαστικών για φορτηγά. Τα ελαστικά φορτηγών Ecopia έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σε σχέση με τα κανονικά πέλματα της Bridgestone.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το επιπλέον θετικό στοιχείο για τους οδηγούς είναι ότι τα παραπάνω επιτυγχάνονται χωρίς να θυσιάζονται τα υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας της Bridgestone, η ανομοιόμορφη φθορά και η ασφάλεια στο βρεγμένο έδαφος.

Η καινούρια γκάμα, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση IAA 2010 στο Ανόβερο, αποτελείται από τα ελαστικά άξονα τιμονιού R249 Ecopia και R249 EVO Ecopia, με δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερου φορτίου, τα ελαστικά άξονα κίνησης M749 Ecopia και Greatec M709 Ecopia και το ελαστικό φερόμενου άξονα R109 Ecopia.

Τα πέλματα M749 Ecopia και R109 Ecopia διατίθενται επίσης ως αναγομωμένα πέλματα, σχεδιασμένα για να προσφέρουν αντίστοιχα χιλιόμετρα και επιδόσεις στην αντίσταση κύλισης, όπως τα καινούργια ελαστικά Ecopia, στην περίπτωση που χρησιμοποιείται ο σκελετός Bridgestone Ecopia.

Η τεχνολογία που εφαρμόζεται, αποτελεί τη νέα βάση της Bridgestone και η σύνθεση γόμας των πλαϊνών, μειώνει τον συντελεστή της αντίστασης κύλισης.
Το ελαστικό άξονα τιμονιού R249 Ecopia διαθέτει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία γόμας της Bridgestone Nano-Pro Tech™, η οποία χαμηλώνει τον συντελεστή της αντίστασης κύλισης, μειώνοντας την απώλεια ενέργειας στη γόμα της επιφάνειας κατά τη διάρκεια της κύλισης.

Τα ελαστικά Ecopia για φορτηγά αποδίδουν καλύτερα στους εξελιγμένους στόλους με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμου και εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην χρήση στον αυτοκινητόδρομο.
Με την υποστήριξη των υπηρεσιών συντήρησης των ελαστικών που συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου και παρέχεται μέσω των δικτύων Truck Point και Bandag σε όλη την Ευρώπη, τα αποδοτικά σε καύσιμα και ανθεκτικά ελαστικά Ecopia της Bridgestone όπως και τα αναγομωμένα, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη των στόλων καθώς και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι δοκιμές της Bridgestone έδειξαν ότι τα ελαστικά Ecopia προσφέρουν μία αντίσταση κύλισης βελτιωμένη, σε ένα ποσοστό, κατά μέσο όρο 12%, σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά πλήρους βάθους πέλματος.

Τα ελαστικά για φορτηγά Ecopia και τα αναγομωμένα ελαστικά είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο 2010.
Μία ιστοσελίδα ειδικά αφιερωμένη στην τεχνολογία Ecopia (www.Ecopia.eu) δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε μία ενότητα με τίτλο «Το οικολογικό αποτύπωμα του ελαστικού σας», το οποίο υπολογίζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του στόλου και παρέχει λεπτομέρειες για τη βελτίωση του.