Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Avis έχει ήδη προσεγγίσει τον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης για την έδραση των «κοινόχρηστων» οχημάτων.

Ακόμη πιο κοντά το «car sharing»

4.510 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2019)

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Avis, κ. Α. Ταπραντζή, η εταιρεία έχει προτείνει στον Δήμο Αθηναίων διάφορες δράσεις που θα οδηγήσουν σταδιακά στην εισαγωγή της «κοινοκτημοσύνης» οχημάτων στην πόλη.

Το «car-sharing» ή αλλιώς η «κοινοκτημοσύνη» οχημάτων αφορά ουσιαστικά στη δυνατότητα κάποιου να μπορεί να κάνει χρήση ενός οχήματος, όταν το χρειάζεται και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, καταβάλλοντος μόνο ένα μικρό τίμημα για τη χρήση του.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Avis, κ. Ανδρέας Ταπραντζής, ανέφερε πως η εταιρεία έχει προτείνει ήδη στον Δήμο Αθηναίων να προετοιμάσει διαγωνισμό για τη δημιουργία θέσεων parking σε διάφορα σημεία της πόλης, με στόχο την υλοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας.
Μέσω του car-sharing, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί ουσιαστικά να βρει γρήγορα και εύκολα ένα αυτοκίνητο, σε απόσταση 5 – 10 λεπτών από το σημείο που βρίσκεται, ενώ θα πληρώνει ένα ωριαίο μίσθωμα για τη χρήση του.
Στην παρούσα φάση αντίστοιχα συστήματα δρομολογούνται σε διάφορες μεγαλουπόλεις της ΕΕ όπως αυτό της εταιρείας Zipcar στο Λονδίνο. Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι πως όποιος το επιθυμεί, μπορεί μέσω μιας εφαρμογής να κάνει κράτηση ενός οχήματος, να το εντοπίσει σε κάποιο κοινόχρηστο parking, να εισέλθει σε αυτό (ακόμη και χωρίς κλειδί) και να το οδηγήσει, με τη χρέωση να διαμορφώνεται αναλόγως της χρήσης του οχήματος.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Ταπραντζής, τόνισε πως: «… Η τεχνολογία φέρνει μια επανάσταση στις μετακινήσεις και δουλεύουμε για να τη φέρουμε και στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα για το car-sharing είναι ήδη έτοιμη και τεστάρεται πιλοτικά ωστόσο, για να λειτουργήσει, χρειαζόμαστε μια συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων για να εξασφαλίσουμε τους χώρους στάθμευσης, προκειμένου τα οχήματα να είναι σε απόσταση πέντε λεπτών μακριά από το σημείο που βρίσκεται αυτός που επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει».