Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

2.682 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2020)

Ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές που δρομολογούνται και για το πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εξετάσεις για τις πάσης φύσεως άδειες οδήγησης οχημάτων.

Ειδικά μέτρα προστασίας και υγιεινής θα λαμβάνονται πλέον τόσο κατά την εκπαίδευση όσο και στις θεωρητικές / πρακτικές εξετάσεις οδήγησης, που αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν προς το παρόν.
Μια από τις βασικές προϋποθέσεις, όπως αναμένονταν, είναι πως ο αριθμός των υποψηφίων στις αίθουσες θα είναι μειωμένος κατά 50% ενώ, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες.
Παράλληλα, τα καθίσματα θα απέχουν μεταξύ τους, προκειμένου να τηρούνται οι σχετικές αποστάσεις ασφαλείας, ενώ τα παράθυρα των αιθουσών θα παραμένουν ανοικτά.
Παράλληλα, με βάση και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία των σχολών οδήγησης, θα λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα:
  • Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιείται εντός των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.) με τη φυσική παρουσία των εκπαιδευόμενων (στο 50% της χωρητικότητας τους) ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
  • Αντίστοιχη θα είναι και η διαδικασία στις αίθουσες των θεωρητικών εξετάσεων στις Διευθύνσεις Μεταφορών ανά Περιφέρεια αλλά και κατά την πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων.
Σε ότι αφορά στις ανανεώσεις διπλωμάτων, προτεραιότητα θα δοθεί κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των υπηρεσιών στις κατηγορίες C, D και CE και εν συνεχεία στις άδειες οδήγησης ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.