Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παράταση για το 2018 (ένα 6μηνο) πήρε το νέο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, εντός του ωραρίου εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Αμετάβλητες οι εξετάσεις οδηγών

2.575 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2017)

Από το 2018 αναμένεται να ξεκινήσει τελικά το νέο σύστημα διενέργειας εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων, αντί της 1ης Ιουνίου 2017, όπως αρχικά προβλέπονταν.

Συγκεκριμένα, νέα παράταση δόθηκε στο σχέδιο για το νέο σύστημα διενέργειας των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, αντί τις 1ης Ιουνίου 2017, που είχε αρχικά οριστεί. Πληροφοριακά αναφέρουμε πως η εν λόγω παράταση θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 2,26 εκ. ευρώ, από τις αποζημιώσεις των εξεταστών για υπερωρίες.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, το νέο σύστημα που συνεπάγεται την εξέταση των οδηγών εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών, θα εφαρμοστεί τελικά από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Ωστόσο, στη σχετική αιτιολογική έκθεση δεν γίνεται καμία αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στη νέα εξάμηνη παράταση, διατηρώντας ένα σύστημα που είχε υπολογιστεί πως θα καταργούνταν από φέτος το καλοκαίρι, βάσει νόμου που είχε ψηφιστεί από το 2016.
Η μόνη αιτιολόγηση από τα συναρμόδια υπουργεία αναφέρει πως η αλλαγή που προωθείται έχει στόχο «… τη διασφάλιση της συνέχειας της εκτέλεσης του έργου της δοκιμασίας των προσόντων και της συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών, την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τη διαφύλαξη των εσόδων του κράτους, μέχρι την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διενέργειας των εξετάσεων».