Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αναβαθμίσεις για τα Volvo Euro 3-5 & EEV (+video)

5.699 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2019)

Χάρη σε ειδικές αναβαθμίσεις στο λογισμικό και υλισμικό των κινητήρων σε οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας από Euro 3 έως EEV, η Volvo Trucks προσφέρει μείωση κατανάλωση έως και κατά 3%.

Η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως χάρη σε νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό και το υλισμικό των κινητήρων της φορτηγών οχημάτων της με αντιρρυπαντική τεχνολογία Euro 3 – 4 – 5 και EEV (Enviromentally Enhanced Vehicles), είναι σε θέση να προσφέρει μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 3%, ειδικά για τα οχήματα που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.
Ουσιαστικά πρόκειται για αναβαθμίσεις των κινητήρων D13 μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα «Volvo Torque Assist», που είναι σε θέση να συμβάλλει σημαντική στην μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, όταν το σύστημα cruise-control είναι απενεργοποιημένο.
Το εν λόγω σύστημα έχει σχεδιαστεί να να προσφέρει πιο αποδοτική κίνηση του οχήματος προσαρμόζοντας τα αποθέματα ροπής και την επιτάχυνση του οχήματος που προσφέρει ο κινητήρας, αναλόγως της τοπογραφίας της διαδρομής που ακολουθείται, του βάρους του μεταφερόμενου φορτίου αλλά και τις εναλλαγές των σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Μια επιπλέον λειτουργία που προσφέρει η Volvo Trucks αφορά στην βελτίωση της παροχής καυσίμου στον κινητήρα, όταν οι στροφές λειτουργίας του έχουν υπερβεί τη λεγόμενη «πράσινη ζώνη», γεγονός που μειώνει μεν ελαφρώς την απόδοση του ωστόσο έχει θετικό αντίκτυπο στη κατανάλωση καυσίμου.
Την ίδια στιγμή, αρκετές από τις κατασκευαστικές βελτιώσεις που έχουν δεχθεί οι D13 κινητήρες (τεχνολογίας Euro 6D) στις αρχές του 2019, είναι πλέον διαθέσιμες και στους αντίστοιχους κινητήρες με αντιρρυπαντική τεχνολογία Euro 3 – 5.
Περισσότερα σχετικά με τις νέες τεχνολογικές αναβαθμίσεις για τους κινητήρες της Volvo Trucks, μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω video…