Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αναλογική χρέωση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Αναλογικό σύστημα χρεώσεων στα διόδια

2.751 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2017)

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να προκηρύξει το διαγωνισμό για τις ηλεκτρονικές – αναλογικές χρεώσεις στα διόδια έως το τέλος του 2017, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα πάντα με πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη: «… Το όφελος για το δημόσιο θα είναι η προσέλκυση χρηστών, μέσω της πιο ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής, λόγω των αναλογικών χρεώσεων, που θα βασίζονται στην απόσταση που διανύεται ενώ, για τον παραχωρησιούχο θα είναι το μικρότερο κόστος λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου».
Παρόλα αυτά, επιβάλλεται να εκπονηθούν οι απαραίτητες υλικοτεχνικές μελέτες για την εφαρμογή του μέτρου των αναλογικών χρεώσεων στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας δεδομένου ότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.
Παράλληλα, στην περίπτωση που προκριθεί τελικά η εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, τίθεται υπό αμφισβήτηση η ύπαρξη των μετωπικών σταθμών διοδίων δεδομένου ότι, οι χρήστες δεν θα καλούνται να καταβάλλουν τα κόμιστρα «καθοδόν» αλλά κατά την έξοδο τους από τον αυτοκινητόδρομο.
Μάλιστα, ο υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως «… δεν θα έχουμε καθυστέρηση αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για το ενιαίο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ενδεχομένως να πάμε και νωρίτερα και μέσα στο 2018 θα έχουμε ένα ενιαίο σύστημα για τα διόδια με πρώτο αυτοκινητόδρομο που θα εφαρμοστεί την Εγνατία Οδό».