Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το σύστημα καθαρισμού αέρα στα λεωφορεία της Irizar, (eCo3) έχει πιστοποιηθεί για την δραστική μείωση της εξάπλωσης του Covid-19 εντός του οχήματος.

«Anti-Covid19» τα λεωφορεία Irizar

5.065 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2020)

Χάρη στο σύστημα καθαρισμού αέρα «eCo3», τα λεωφορεία της Irizar φέρουν πλέον πιστοποίηση βέλτιστης προστασίας των επιβατών τους από την εξάπλωση του Covid-19. Διαβάστε γιατί…

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και πρόσφατα, η εταιρεία κατασκευής λεωφορείων Irizar έχει παρουσιάσει μια σειρά καινοτόμων λύσεων που αποσκοπούν στην προστασία των επιβατών κατά τις μετακινήσεις τους με λεωφορείο, στο πλαίσιο φυσικά της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μεταξύ αυτών και το νέο σύστημα καθαρισμού του αέρα στο εσωτερικό των οχημάτων, με την ονομασία «eCo3» που είναι σε θέση να μειώνει δραστικά την εμφάνιση στοιχείων όπως βακτήρια, μικρόβια, αλλεργιογόνα, μούχλα κ.ο.κ. στην ατμόσφαιρα εντός του λεωφορείου, εξαλείφοντας παράλληλα τις δυσάρεστες οσμές.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Ομίλου Irizar για την προώθηση της βιώσιμης συλλογικής κινητικότητας και της χρήσης των λεωφορείων (όλων των τύπων) ως την καλύτερη εναλλακτική λύση, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων που αφορούν στην ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνδεσιμότητα και τη μείωση των εκπομπών ρύπων και θορύβου, κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου, φρόντισε να υποβάλλει σε εκτεταμένες δοκιμές, υπό αυστηρές συνθήκες και με καθορισμένα κριτήρια, το σύστημα «eCo3» στο La Maranosa Campus του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αεροδιαστημικής INTA, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας.
Για τις ανάγκες των δοκιμών χρησιμοποιήθηκε ένα Irizar i6 (15m) εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού ισχύος 35kW και ανεξάρτητο έλεγχο για οδηγό και επιβάτες με δύο καθαριστές αέρα «eCo3». Στόχος των δοκιμών ήταν να αξιολογηθεί η μείωση του ιικού φορτίου στην ατμόσφαιρα εντός του οχήματος.
Ωστόσο, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες στο χώρο εργασίας τους, δεν ήταν δυνατό να αναπαραχθεί με ασφάλεια το πείραμα εντός του οχήματος, με χρήση του ιού SARS-CoV-2, επομένως επιλέχθηκε ο ιός MS2, που τυγχάνει να είναι 10 φορές πιο ανθεκτικός από τον SARS-CoV-2.
Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών, το σύστημα «eCo3» κατάφεραν να μειώσουν αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου κατά 99,7%, υπό τις συνθήκες της δοκιμής!
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως το «eCo3» έχει πιστοποιηθεί και από την SGS, τον παγκόσμιο ηγέτη στην επιθεώρηση, επαλήθευση, δοκιμή και πιστοποίηση ενώ, το Τμήμα Ανάλυσης Χημείας της Σχολής Χημείας του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, εξέτασε επίσης το σύστημα και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο συνολικός αριθμός μονάδων που σχηματίστηκαν από «αποικίες» βακτηρίων, μειώθηκε κατά 93%!.