Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
H ανακατασκευή ενός κινητήρα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί προσφέρει πολλά οφέλη. Ρεκτιφιέ ή Αλλαγή μηχανής; Επίλεξε ρεκτιφιέ για να λειτουργεί ο κινητήρας σου όπως την πρώτη μέρα!

H ανακατασκευή ενός κινητήρα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί προσφέρει πολλά οφέλη. Ρεκτιφιέ ή Αλλαγή μηχανής; Επίλεξε ρεκτιφιέ για να λειτουργεί ο κινητήρας σου όπως την πρώτη μέρα!

Αναγέννηση κινητήρα με ρεκτιφιέ ή αντικατάσταση;

6.012 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2022)

Όταν δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις μία «refurbished» ηλεκτρονική συσκευή, γιατί πρέπει σώνει και καλά να αντικαταστήσεις τον κινητήρα του οχήματός σου, όταν μπορείς να του κάνει ρεκτιφιέ και να λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα; Δες τα 4 πλεονεκτήματα του να φτιάξεις τον κινητήρα σου από την αρχή.

Τα πλεονεκτήματα του ρεκτιφιέ!


"Η αποκατάσταση μιας μηχανής, στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση ώστε να λειτουργεί σωστά", αυτός είναι στην ουσία ο ορισμός της λέξης ρεκτιφιέ. Το ρεκτιφιέ χωρίζεται σε 3 διαφορετικά μέρη. Το ρεκτιφιέ του κυλίνδρου, το αντίστοιχο του στροφάλου και κουζινέτων και τέλος το ρεκτιφιέ των βαλβίδων και των εδρών τους.

Συγκεκριμένα με το ρεκτιφιέ μπορείτε να αποφύγετε τυχόν επιπλέον έξοδα που να έχουν σχέση με ένα παλιό μεταχειρισμένο κινητήρα, ενώ φυσικά το κόστος του είναι σαφώς μικρότερο από το αντίστοιχο της αγοράς ενός καινούριου.

Ωστόσο υπάρχει πολύς κόσμος που έχει στο μυαλό του το εξής δίλλημα: «να κάνω ρεκτιφιέ ή αλλαγή μηχανής». Και όταν τελικά επιλέξει την επιλογή του ρεκτιφιέ έχεις και άλλα ερωτήματα, όπως το ποιο συνεργείο να διαλέξει,  το αν θα λυθεί με το πρόβλημα ή θα το παρουσιάσει ξανά και φυσικά το αν υπάρχει εγγύηση.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, ζητήσαμε από έναν expert του κλάδου, να απαντήσει στους χιλιάδες αναγνώστες μας  για τα πλεονεκτήματα και τη διαδικασία του ρεκτιφιέ. Μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της εταιρίας Ρεκτιφιέ Σπέσιαλ ΕΠΕ, οι οποίοι μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και  για τους Κινητήρες Εσωτερικής Καύσης.
 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αρχικά να γίνει κατανοητός, ο τρόπος  λειτουργίας του κινητήρα

Ξεκινώντας θα πρέπει να αναλυθούν  κάποια βασικά στοιχεία λειτουργίας των τετράχρονων κινητήρων, καθώς και οι βασικές διαφορές μεταξύ βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.
Οι τετράχρονοι κινητήρες κάνουν έναν πλήρη κύκλο λειτουργίας σε τέσσερεις χρόνους, (από όπου πήραν και την ονομασία τους), ο οποίος αποτελείται από:
  1. Εισαγωγή μείγματος καυσίμου (ή σκέτου αέρα στην περίπτωση πετρελαιοκινητήρων) στο θάλαμο καύσης του κινητήρα.
  2. Συμπίεση του μείγματος (ή του αέρα)
  3. Ανάφλεξη-έκρηξη του μείγματος ή ψεκασμός πετρελαίου και εκτόνωση των αερίων
  4. Εξαγωγή αερίων