Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Συστήματα όπως το Evasive Steering Alert, αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια των οχημάτων της Ford μέσα στην επόμενη 2ετία.

Αποφεύγοντας τις κακοτοπιές ηλεκτρονικά!

3.062 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2016)

Η εταιρεία Ford παρουσίασε μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προκειμένου να αναβαθμίσουν σημαντικά την ασφάλεια κατά την κίνηση του οχήματος.

Η Ford συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα και εξέλιξη τεχνολογικών καινοτομιών που στόχο έχουν να υποβοηθήσουν το έργο του οδηγού κάτω από όλες τις συνθήκες και σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε πολλαπλές νέες προτάσεις και λύσεις, τις οποίες αναμένεται να λανσάρει στα οχήματα παραγωγής της, σε όλες τις κατηγορίες, μέσα στην επόμενη διετία.
Μεταξύ των τεχνολογικών καινοτομιών που η Ford εξελίσσει για χρήση τόσο στα επιβατικά όσο και στα ελαφρά επαγγελματικά της οχήματα, συγκαταλέγονται συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού αναφορικά με τη διαδικασία στάθμευσης ή την αποφυγή εμποδίων κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συστήματος «Evasive Steering Assist» που είναι σε θέση να υποστηρίξει τον οδηγό στη διαδικασία αποφυγής ενός αργού ή σταματημένου οχήματος, κάνοντας χρήση ειδικών αισθητήρων που αναγνωρίζουν τις επικίνδυνες καταστάσεις.
Στην περίπτωση λοιπόν που το όχημα, κινούμενο τόσο σε αργές όσο και υψηλές ταχύτητες, ενδέχεται να εμπλακεί σε σύγκρουση, το εν λόγω σύστημα βοηθά τον οδηγό να χειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο το σύστημα διεύθυνσης προκειμένου να αποφύγει τις… κακοτοπιές.