Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις «6η Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «1η Cargo Truck & Van» στο Metropolitan Expo.

Απόλυτη επιτυχία για την «γιορτή» των Logistics

2.277 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2017)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή της 6ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017» και της 1ης «Cargo Truck & Van 2017» στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Τον καλύτερο οιωνό αναφορικά με το μέλλον του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, αποτέλεσε η 6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics 2017» καθώς και η 1η «Cargo Truck & Van» που διοργανώθηκαν από την o.mind Creatives στο Metropolitan Expo από 4 – 6 Νοεμβρίου.
Περισσότεροι από 200 εκθέτες και στις δύο εκθεσιακές αίθουσες, υποδέχθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες περίπου 14.000 επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παροχή μεταφορικών υπηρεσιών, αστικών διανομών, προϊόντα material handling για τις αποθήκες τους, τεχνολογίες μεταφορών και ITS ενώ, εξίσου μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και στην αίθουσα της Cargo Truck & Van Expo όπου, μια σειρά εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του επαγγελματικού οχήματος, εξέθεσαν νέα μοντέλα αλλά και λύσεις για τους επαγγελματίες των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Τις εντυπώσεις σαφώς έκλεψαν οι τεχνολογίες που αφορούν στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών ενώ, η ιδιαίτερα αυξημένη ροή στα εκθεσιακά περίπτερα που αφορούσαν σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες που ονομάζεται «Εφοδιαστική Αλυσίδα Αξίας», ανέδειξε τις μελλοντικές τάσεις και δυνατότητες αυτής της αγοράς.
Καθόλη τη διάρκεια της, η έκθεση χαρακτηρίστηκε από έντονο «παλμό» με τους εκθέτες να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την επισκεψιμότητα αλλά και τις πολλαπλές επιτυχημένες εμπορικές επαφές που είχαν την ευκαιρία να κάνουν, ενώ από την πλευρά τους, οι επισκέπτες επεσήμαναν την εξαιρετική διοργάνωση που τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούν μια «ολοκληρωμένη έκθεση»!
Το στίγμα αμφότερων των εκθέσεων δόθηκε ήδη από το Σάββατο (4/11), με τον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Νικόλαο Μαυραγάνη, να εγκαινιάζει την έκθεση και τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, να παρίσταται και να χαιρετά τις συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C που διεξήχθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.
Αμφότεροι οι εκπρόσωποι της επίσημης Πολιτείας εξήραν τη σημασία του κλάδου των Logistics και επεσήμαναν όχι μόνο την ανάγκη διασύνδεσης του με την κορωνίδα της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία, αλλά και με τους υπόλοιπους κρίκους της βιομηχανίας.
Ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στα αιτήματα του κλάδου, μέσω της τελωνειακής απλοποίησης, των θυρών «x-rays» που έχουν ήδη παραγγελθεί και εγκαθίστανται στα κομβικά τελωνεία της χώρας, ώστε να εξυπηρετηθεί άμεσα το διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο, ενώ επεσήμανε και την άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου του, για επιδότηση κινητήρων διπλού καυσίμου στα βαρέα οχήματα και στους εταιρικούς στόλους.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, εξήρε την θεματολογία των συνεδριακών εκδηλώσεων LOGI.C και την προσπάθεια που γίνεται –ίσως για πρώτη φορά- πραγματικής διασύνδεσης της αγοράς Ναυτιλίας με  αυτήν των Logistics, επισημαίνοντας ότι του υπουργείο είναι ανοικτό σε όποια πρόταση διευκολύνει την άμεση μετατροπή της χώρας σε Διεθνή Εμπορευματικό Κέντρο.
Το τελευταίο αυτό σημείο αναλύθηκε διεξοδικά και το πρωί της Κυριακής (5/11) σε μια κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα, κατά την παρουσίαση στο πλαίσιο των LOGI.C, των αποτελεσμάτων της κοινής μελέτης της ΕΥ Ελλάδος και της o.mind Creatives, με τίτλο «Ελλάδα – Ένα Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο», όπου παράλληλα παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία MARITIME HELLAS.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα της μελέτης στο site του περιοδικού Supply Chain & Logistics και της ΕΥ Ελλάδος.
Οι πολύ-ημερίδες LOGI.C που διοργανώνονται από το περιοδικό Supply Chain & Logistics, ασχολήθηκαν στο σύνολο τους με μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως η διαχείριση των City Logistics μέσω ΑΚΕΕ, οι νέες εξελίξεις σε σχέση με τη μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος σε όλα τα στάδια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τα Agro & Food Logistics, τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών κ.ο.κ.
Η 6η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και η «1η Cargo Truck & Van» συνεχίστηκε μέχρι τη Δευτέρα (6/11) με δεκάδες Β2Β συναντήσεις μεταξύ διεθνών και εγχώριων buyers και των εκθετών.
Τέλος, η διοργανώτρια εταιρεία ανανέωσε το εκθεσιακό ραντεβού με εκθέτες και επισκέπτες για την 7η Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και τη 2η «Cargo Truck & Van» στις 2 – 3 – 4 Νοεμβρίου του 2019.