Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Nikola TRE θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών «IAA 2020» τον Σεπτέμβριο ενώ…

… μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021 στο εργοστάσιο της Iveco στο Ulm της Γερμανίας.

Αρχές του 2021 ξεκινά η παραγωγή του Nikola TRE!

13.553 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2020)

H παραγωγή του ηλεκτροκίνητου φορτηγού TRE θα ξεκινήσει μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021 ενώ κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους υπολογίζονται οι πρώτες παραδόσεις οχημάτων στους πελάτες.

Οι εταιρείες Iveco και FPT Industrial, θυγατρικές του Ομίλου CNH Industrial N.V. που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων και κινητήρων αντίστοιχα, σε συνεργασία με την Nikola Motor Company, ανακοίνωσαν πως η παραγωγή του νέου –ηλεκτροκίνητου- φορτηγού Nikola TRE θα ξεκινήσει μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021, στο εργοστάσιο της Iveco στο Ulm της Γερμανίας.
Με βάση τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η γραμμή παραγωγής του Ulm θα δεχθεί συνολικές επενδύσεις ύψους 40 εκ. ευρώ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις για την έναρξη της παραγωγής του TRE, που τοποθετείται χρονικά μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν οι εκδόσεις «BEV» (Battery Electric Vehicle) και μετέπειτα θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις «FCEV» (Fuel-Cell Electric Vehicle).
Οι δοκιμές εξέλιξης του νέου αυτού φορτηγού με μηδενικές εκπομπές ρύπων υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους (2020) και τα πρώτα οχήματα που θα κατασκευαστούν αφορούν σε εκδόσεις BEV με διάταξη αξόνων 4x2 και 6x2 που θα εφοδιάζονται με συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 720 kWh και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 480 kW.
H γραμμή παραγωγής του Ulm θα αναλάβει το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης του οχήματος με τα εργοστάσια της Iveco στο Βαγιαδολίδ και τη Μαδρίτη να αναλαμβάνουν την πρώτη φάση της κατασκευής των επιμέρους τμημάτων του, προτού αυτά αποσταλούν στο Ulm.
Υπενθυμίζουμε πως το Nikola TRE ουσιαστικά βασίζεται δάπεδο του νέου Iveco S-Way ενώ, όπως είναι φυσικό, η πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του στο ευρύ κοινό θα γίνει κατά τη διάρκεια της προσεχούς Διεθνούς Εκθέσεως Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (IAA 2020) τον Σεπτέμβριο.