Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα αυτόνομα κινούμενο –ηλεκτροκίνητο- λεωφορείο μικρών διαστάσεων ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Αυτόνομο λεωφορείο στις Βρυξέλλες

2.627 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2019)

Ένα αυτόνομο λεωφορείο μικρών διαστάσεων ξεκίνησε τις πιλοτικές δοκιμές εξέλιξης του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με στόχο την έναρξη της κανονικής χρήσεως του από τα μέσα του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αστικών συγκοινωνιών του Βελγίου «De Lijn» σε συνεργασία με την εταιρεία «2GetThere» εξέλιξαν ένα –νέου τύπου- μικρό λεωφορείο που μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε τις πιλοτικές δοκιμές εξέλιξης του σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να κινηθεί με μέση ταχύτητα της τάξης των 20 χλμ./ώρα και βασίζεται σε αισθητήρες και ειδικούς μαγνήτες για την κίνηση του.
Οι μαγνήτες εδράζονται σε ειδικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής και λειτουργούν ως «φάροι» και σημεία αναφοράς για το όχημα προκειμένου να διαμορφώνει την πορεία του χωρίς την ανάγκη ύπαρξης οδηγού ενώ, οι αισθητήρες που φέρει του επιτρέπουν να ανιχνεύει την ύπαρξη εμποδίων πάσης φύσεως (περαστικοί, οχήματα κ.ά.) κατά μήκος του δρομολογίου, προκειμένου να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με αυτά.
Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, μέσα στο 2020 τα «δρομολόγια» του εν λόγω οχημάτων θα γίνουν μεγαλύτερα (σε διάρκεια και απόσταση) με στόχο από τα μέσα του 2021 να ξεκινήσει η κανονική χρήση του από το επιβατικό κοινό.