Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω του προγράμματος «CAR2SHARE cargo» η Mercedes-Benz προσφέρει τη δυνατότητα ελεύθερης χρήσης διαθέσιμων οχημάτων για την μεταφορά προϊόντων…

… και η λειτουργία του βασίζεται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των διαθέσιμων οχημάτων και οδηγών μέσω μιας εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες.

«CAR2SHARE cargo»

1.895 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2015)

Με το νέο αυτό πρόγραμμα διαχείρισης στόλου οχημάτων, η Mercedes-Benz προσφέρει τη δυνατότητα μείωσης του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για τη διανομή προϊόντων μιας επιχείρησης.

Το νέο πρόγραμμα «CAR2SHARE cargo» που εξελίσσει το τμήμα Daimler Business Innovation, αφορά στη βελτίωση της λειτουργίας των μεταφορικών δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης και πρόσφατα, υιοθετήθηκε από την μη-κερδοσκοπική οργάνωση «Berliner Tafel» που δραστηριοποιείται στην διανομή περίπου έξι τόνων τροφίμων σε διάφορα ιδρύματα.

Η Mercedes-Benz υποστηρίζει εδώ και 15 χρόνια τη λειτουργία της εν λόγω οργάνωσης ωστόσο, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των διαδικασιών που ακολουθούνται κατά τη διανομή των προϊόντων της, η Berliner Tafel αποφάσισε να υιοθετήσει το πιλοτικό πρόγραμμα «CAR2SHARE cargo» στις διαδικασίες της.

Μέχρι πρότινος, οι υπεύθυνοι της εν λόγω οργάνωσης οργάνωναν την συλλογή και διάθεση των φορτίων τους με τον… παραδοσιακό τρόπο ωστόσο, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν το αυξημένο κόστος και χρόνο που δαπανούσαν ανά δρομολόγιο.

Το CAR2SHARE cargo ωστόσο είναι μια εντελώς νέα διαδικασία που επιτρέπει την χρήση διαθέσιμων οχημάτων για την μεταφορά προϊόντων και βασίζεται στην βασική ιδέα του προγράμματος «car2go» που αφορά στην –χωρίς χρέωση- χρήση επιβατικών οχημάτων για την μετακίνηση πολιτών εντός της πόλης.

Πως λειτουργεί το «CAR2SHARE cargo»;

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης στόλου οχημάτων αλλά και των οδηγών τους και η χρήση της γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.car2share.com. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό των δρομολογίων καθώς και τους διαθέσιμους οδηγούς που θα απαιτηθούν για τον χειρισμό των οχημάτων ενώ οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν τις απαραίτητες μεταφορές προϊόντων που τους ενδιαφέρουν μέσα από τρία διαφορετικά προγράμματα.

Το πρώτο ονομάζεται «Smart Van» και υποστηρίζεται από ελαφρά επαγγελματικά της Mercedes-Benz όπως τα Vito και Sprinter. Ο χρήσης του προγράμματος μπορεί να, έχει πρόσβαση στα εν λόγω οχήματα, ξεκλειδώνοντας τα μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Από τη στιγμή που οδηγός θα εισέλθει στο όχημα, αυτομάτως λαμβάνει μια λίστα με τις απαιτούμενες παραλαβές – παραδόσεις που πρέπει να πραγματοποιήσει ενώ την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα του προτείνει και το βέλτιστο δρομολόγιο που μπορεί να ακολουθήσει, υπολογίζοντας μεταξύ άλλων ακόμη και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται «Courier Assist» είναι ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαχείρισης στόλου οχημάτων και είναι σε θέση να προσφέρει στον εκάστοτε υπεύθυνο στόλου οχημάτων μιας επιχείρησης, τη βέλτιστη οργάνωση των δρομολογίων τόσο σε ότι αφορά στα οχήματα όσο και τους οδηγούς αυτών.

Τέλος, το πρόγραμμα «Virtual Fleet» επιτρέπει σε μια επιχείρηση να κάνει χρήση επιπλέον οχημάτων σε περιπτώσεις που αυτά απαιτούνται λόγω π.χ. του αυξημένου μεταφορικού έργου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.