Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Citroen αναμένεται να είναι σε θέση να προσφέρει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για τα ελαφρά επαγγελματικά της έως το 2025.

Η αρχή θα γίνει με την σχετική έκδοση του Citroen Jumpy που αναμένεται να λανσαριστεί στην ΕΕ εντός του 2020.

Citroen: Εξηλεκτρισμός γκάμας από το 2020

11.435 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Η Citroen ανακοίνωσε επίσημα πως μέχρι το 2025 θα είναι σε θέση να προσφέρει μια πληρέστατη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Έως το 2025, η γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Citroen αναμένεται να περιλαμβάνει και πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις σε όλους τους εκπροσώπους της, σε συνδυασμό με την πληρέστατη γκάμα επιλογών ως προς τις διαστάσεις και τις δυνατότητες των οχημάτων, προκειμένου να καλύπτει απόλυτα όλο το φάσμα δραστηριοτήτων των πελατών της.
Πιο συγκεκριμένα, η αρχή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 όταν και η εταιρεία θα λανσάρει στην ΕΕ την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Jumpy ενώ, αναμένεται να ακολουθήσει η αντίστοιχη έκδοση της νέας γενιάς του Berlingo από το 2021.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, το νέο Jumpy που βασίζεται στην πλατφόρμα «EMP2» της Citroen, θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδοχές, ως προς την χωρητικότητα των μπαταριών του (50kWh ή 75kWh) που θα διασφαλίζουν αυτονομία έως 200χλμ. ή 300χλμ. αντίστοιχα (με βάση το πρότυπο «WLTP».
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Jumpy θα διακρίνονται μεταξύ άλλων για την ευκολία χειρισμού τους (άμεσα διαθέσιμη ροπή και απουσία σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων), την ποιότητα κύλισης (απουσία θορύβου και κραδασμών λόγω της… απουσίας κινητήρα εσωτερικής καύσης), μηδενικές εκπομπές ρύπων, περιορισμένο κόστος χρήσης αλλά και αντίστοιχες μεταφορικές δυνατότητες σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις.