Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Daimler: 60 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου της στην Πορτογαλία

Daimler: 60 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου της στην Πορτογαλία

Daimler: 60 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου της στην Πορτογαλία

2.550 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2024)

- Το 2023 έκανε ρεκόρ παραγωγής με 11.800 μονάδες
- Εκεί κατασκευάζεται η σειρά FUSO Canter και eCanter
- Με παράδοση στις καλές εργασιακές συνθήκες

Με παράδοση στις καλές εργασιακές συνθήκες

Η Daimler Truck AG γιορτάζει την 60η επέτειο των εργοστασιακών της εγκαταστάσεων στο Tramagal της Πορτογαλίας. Πρόκειται για το εργοστάσιο Mitsubishi Fuso Truck Europe S.A., μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής της χώρας που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Το 2023, το εργοστάσιο κατασκεύασε και παρέδωσε περίπου 11.800 φορτηγά σε πελάτες, καταγράφοντας ρεκόρ παραγωγής από την ημέρα ιδρύσεως του. Το εργοστάσιο παράγει μεταξύ άλλων και τα μοντέλα FUSO Canter και eCanter για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Εκεί κατασκευάζεται η σειρά FUSO Canter και eCanter

Στα 60 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε την λειτουργία του, το εργοστάσιο έχει παράξει περισσότερες από 260.000 οχήματα συμπεριλαμβανομένου και των μοντέλων FUSO, τα οποία πρωτομπήκαν στην παραγωγή το 1980. Σήμερα, τα οχήματα που συναρμολογούνται στο MFTE αποστέλλονται σε 33 ευρωπαϊκές χώρες και στο Μαρόκο. Το εργοστάσιο εξαγοράστηκε το 1990 από την πορτογαλική εισαγωγική εταιρεία Mitsubishi Motors Portugal. Το 1996, η Mitsubishi Motors Corporation ανέλαβε το εργοστάσιο και αποφάσισε η παραγωγή του να επικεντρωθεί στο FUSO Canter. Το εργοστάσιο έγινε μέρος της Daimler AG το 2004 μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της Mitsubishi Fuso από την εταιρεία. Το 2017 το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου μπαταριο-ηλεκτρικού eCanter της FUSΟ για περιορισμένο αριθμό μονάδων, ενώ το 2023 η παραγωγή του eCanter έγινε μαζική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Με παράδοση στις καλές εργασιακές συνθήκες

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΜFTE δουλεύουν χρόνια εκεί, ενώ αποτελεί και κάποιου είδους παράδοση, από γενιά σε γενιά, για τους εργάτες. Ο Paulo Simão, επικεφαλής των προμηθειών, είναι ένα παράδειγμα αυτών. Στο εργοστάσιο εργαζόταν και ο πατέρας και ο παππούς του, αλλά πλέον και ο γιός του. Υποδηλώνονται έτσι, οι καλές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν.