Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει ειδικές διασκευές της νέας X-Class που την μετατρέπουν σε ένα δυναμικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο…

… το οποίο είναι σε θέση να μεταβεί ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας πάντα υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες της.

Παράλληλα, ένα ειδική σύστημα από την εταιρεία VanEssa μετατρέπει τον χώρο φόρτωσης της X-Class σε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα…

… η οποία επιβαρύνει ελάχιστα το συνολικό βάρος του οχήματος καθώς ζυγίζει μόλις 250 κιλά.

Διακοπές με ένα X Class Caravan!

3.844 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η εμπορική του πορεία, το νέο X-Class Pick-Up της Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί επίσημα και σε εκδόσεις… αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, θέτοντας νέα πρότυπα και σε αυτήν την κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς Έκθεσης «Caravan, Motor, Touristik Show» (CMT) που θα διοργανωθεί από τις 13 – 21 Ιανουαρίου, η Mercedes-Benz αναμένεται να παρουσιάσει την πληρέστατη γκάμα αυτοκινούμενων τροχόσπιτων που προσφέρει, με μια σημαντική ωστόσο προσθήκη.
Αναφερόμαστε στη νέα X-Class, το δυναμικό premium Pick-Up της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα παρουσιαστεί σε διασκευή για αυτοκινούμενο τροχόσπιτο χάρη σε ειδικές λύσεις από τις εταιρείες Tischer και VanEssa.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού Caravanning Industry Association της Γερμανίας, κατά το 10μηνο (Ιανουάριος – Οκτώβριος) του 2017, καταγράφηκαν περίπου 38.000 νέες ταξινομήσεις τροχόσπιτων σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή περισσότερες από 5.000 νέες ταξινομήσεις σε σχέση με τα δεδομένα του 2016.
Παράλληλα, ο τουρισμός με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα εξακολουθεί να αυξάνει ραγδαία το μερίδιο του στις προτιμήσεις των ευρωπαίων, που στρέφονται σε αυτήν την εναλλακτική μορφή τουρισμού, ανακαλύπτοντας ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ηπείρου.
Πέραν των… παραδοσιακών μορφών αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, τα οποία βασίζονται σε κάποιο μοντέλο της κατηγορίας των Vans, σημαντική αύξηση παρατηρείται και στις πωλήσεις ειδικών διασκευών για τα οχήματα της κατηγορίας των Pick-Up δεδομένου ότι, επί του μεγάλου χώρου φόρτωσης τους, μπορούν να φιλοξενηθούν για ορισμένες εποχές του έτους, ειδικές καμπίνες που τα μεταμορφώνουν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Παράλληλα, τα Pick-Up όπως η νέα X-Class, προσφέρουν ένα κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες τους ενώ την ίδια στιγμή, είναι σε θέση να κινηθούν ακόμη και στις πιο δύσβατες διαδρομές χάρη στα εξελιγμένα συστήματα μετάδοσης της κίνησης που διαθέτουν.
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία άνω του ενός τόνου ή να έλξουν πάσης φύσεως trailers με βάρος έως και 3,5t.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στη δυνατότητα ενός μοντέλου όπως η X-Class να μετατραπεί με άνεση σε εξαιρετικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με την προσθήκη των απαραίτητων αξεσουάρ.
Για τον λόγο αυτό, η Mercedes-Benz αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία Tischer η οποία εξέλιξε μια ειδική αποσπώμενη καμπίνα για τη νέα X-Class με πλάτος 1,5μ., ύψος περίπου 2μ. που μεταξύ άλλων, εφοδιάζεται και με τρία καθίσματα καθώς και μια κουζίνα με τριπλή εστία γκαζιού. Στο εσωτερικό της εν λόγω καμπίνας έχουν προβλεφθεί δύο κρεβάτια, μια χημική τουαλέτα καθώς και μια μικρή ντουζιέρα!
Πέραν όμως της πρότασης της Tischer, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει τη νέα C-Class και σε μια διαφορετική εκδοχή, με την βοήθεια της εταιρείας VanEssa.
Η εν λόγω εταιρεία έχει εξελίξει μια ειδική εφαρμογή για τον χώρο φόρτωσης του δυναμικού Pick-Up με βάρος 250 κιλών που περιλαμβάνει μια πλήρη κουζίνα με ψυγείο και εγκατάσταση για το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών και φυσικά την αποθήκευση τους.
Παράλληλα, η VanEssa έχει εξελίξει ένα ειδικό κάλυμμα για τον χώρο φόρτωσης από ξύλο teak, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται σε σκάφη, το οποίο διακρίνεται για τη μεγάλη στεγανότητα και την αντοχή του στις αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ, χάρη σε ειδικά πνευματικά αμορτισέρ μπορεί να αναδιπλωθεί σε γωνία 45 μοιρών.
Μάλιστα, για όσους επιθυμούν να παρατείνουν κατά αρκετές ημέρες τις διακοπές του με τη νέα Χ-Class, η VanEssa προσφέρει και τη δυνατότητα τοποθέτησης μιας ειδικής σκηνής επί του χώρου φόρτωσης με πρόσβαση από το πίσω μέρος του αμαξώματος.