Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο Οικονομικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, κ. Κώστας Πετρούτσος.

Διαχειριστείτε έξυπνα τα «εργαλεία» σας

2.261 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2017)

Ο Οικονομικός Διευθυντής & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, κ. Κώστας Πετρούτσος, μας αναλύει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Leasing στους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων…

Σε μια προσπάθεια να… σκιαγραφήσουμε τα οφέλη και τις δυνατότητες που η LeasePlan προσφέρει μέσω των πολυποίκιλων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες της, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κώστα Πετρούτσο, Οικονομικό Διευθυντή και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
 
Πώς μπορούν οι υπηρεσίες Leasing να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τόσο μιας επιχείρησης με εταιρικό στόλο οχημάτων όσο και ενός ελεύθερου επαγγελματία; Υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις που η LeasePlan παρέχει ανάλογα με την περίπτωση; Ποιες είναι οι βασικότερες εξ αυτών;
 
Το leasing ως νοοτροπία κι οι υπηρεσίες που προσφέρει η LeasePlan, δίνουν εξαιρετικές δυνατότητες σε όποιον αποφασίσει να «υιοθετήσει» αυτόν τον έξυπνο τρόπο χρήσης ενός ή περισσοτέρων οχημάτων.
Αξίζει να αναφέρω ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και σημαντικά τόσο για μεγάλες και μικρές -ακόμη και ατομικές επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες μας επιτρέπουν σε κάθε επιχείρηση να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε πολλά επίπεδα. 
Μέσω του leasing, η επιχείρηση δεν δεσμεύει κεφάλαιο για την αγορά των οχημάτων, αφού το όχημα αγοράζεται από τη LeasePlan, δίνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης της ρευστότητας σε άλλες ανάγκες της επιχείρησης. Επίσης, μπορούν να υπολογιστούν όλα τα έξοδα χρήσης του οχήματος, «κλειδώνοντας»  το ρίσκο πιθανών κι έκτακτων μελλοντικών εξόδων, όπως ατυχήματα, βλάβες, κ.λπ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι γεγονός ότι το μίσθωμα αποτελεί δαπάνη φορολογικά αναγνωριζόμενη  για μια επιχείρηση.  Ακόμη μια σημαντική παροχή μας προς τους επαγγελματίες είναι η εκτενής έρευνα αγοράς που τους βοηθά να επιλέξουν τα οχήματα που χρειάζονται προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.
Επιπλέον, για επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό  οχημάτων, η LeasePlan αναλαμβάνει  συνολικά την αποτελεσματική διαχείριση του στόλου τους κι έτσι χαίρουν εξοικονόμησης πόρων.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι  τα οφέλη για τον επαγγελματία είναι πολλά!

 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο όλες, ανεξαιρέτως, οι επιχειρήσεις καλούνται να δώσουν λύση στην παρούσα φάση, αναφορικά με την κατοχή ενός ή και περισσότερων επαγγελματικών οχημάτων, είναι η διατήρηση του λειτουργικού κόστους που σχετίζεται με αυτό, στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Πώς μπορούν οι λύσεις που προσφέρει η LeasePlan να μειώσουν το Συνολικό Κόστος Χρήσης των οχημάτων – εργαλείων τους;
 
Η LeasePlan έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, αλλά και τα πιο εξελιγμένα εργαλεία ώστε να βρίσκει και να προσφέρει τις λύσεις που χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις κι οι επαγγελματίες, σε σχέση με τα οχήματά τους, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησης και εξειδικευμένης χρήσης (όπως για παράδειγμα ψυγεία ή ειδικές μετασκευές).
ΓιΆ αυτόν το λόγο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μέγεθος και τις οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται και να προσφέρουμε ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις ώστε να ελέγχουν το κόστος χρήσης των οχημάτων τους, αποφεύγοντας έκτακτα, μη προϋπολογισμένα κόστη, και να ανταποκρίνονται στο συνολικό προγραμματισμό τους. Παράλληλα με τον έλεγχο του κόστους, εξασφαλίζουμε στον επαγγελματία πρόσθετο διαθέσιμο χρόνο, αφού εμείς διαχειριζόμαστε όλα όσα σχετίζονται με τη χρήση του οχήματος. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά, όπως: συντήρηση, επισκευή, διαχείριση ατυχήματος, αυτοκίνητο αντικατάστασης, κ.ο.κ.
Η LeasePlan γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία που έχει για κάθε επιχειρηματία, ειδικά στις μέρες μας, ο σωστός ς και οέλεγχος των δαπανών του
Με βάση αυτές τις ανάγκες, εξελίσσουμε πολλά από τα προϊόντα μας και λανσάρουμε συνεχώς καινούργια. Δημιουργούμε ανταγωνιστικές προτάσεις μίσθωσης με αιχμή του δόρατος τα  LeasePlan SpecialDeals, τα οποία “έρχονται” με ιδιαίτερα δελεαστικά πακέτα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

 
Ένας ακόμη παράγοντας που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι η προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού «αποτυπώματος» μιας επιχείρησης. Είναι σε θέση η LeasePlan να προσφέρει στην παρούσα φάση επιλογές οχημάτων -για όλες τις χρήσεις- με περιορισμένες εκπομπές ρύπων;
 
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολύ βασικό παράγοντα για τη LeasePlan κι η υποστήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αποτελεί σημαντικό “whatΆs next” βήμα μας.
Ήδη, μεγάλες πόλεις της Ευρώπης σχεδιάζουν τον περιορισμό της κυκλοφορίας  των Diesel αυτοκινήτων, μέχρι το 2025. Επομένως, οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές. Με τη LeasePlan, οι πελάτες μας έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και με τη βοήθεια της 360 Formula που προσφέρουμε, μπορούν, μεταξύ άλλων, να επιλέξουν αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, με το καύσιμο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες τους και τη χιλιομετρική κάλυψη που διανύουν. Τα παραπάνω μαζί με την εκπαίδευση για ECO οδήγηση αποτελούν κάποιες από τις κύριες ενέργειες έχουν σκοπό τη μείωση των εκπομπών ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων.
Και δεν σταματάμε εδώ… η LeasePlan Corporation NV, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της EV100, μιας νέας μεγάλης παγκόσμιας πρωτοβουλίας, η οποία αποσκοπεί στην ταχύτερη διάδοση χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων από τις εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, η LeasePlan σκοπεύει σύντομα να αντικαταστήσει τα οχήματα των εργαζομένων της με ηλεκτρικά, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία διαχείρισης οχημάτων που θα προχωρήσει σε μια τόσο σημαντική ενέργεια για ένα τόσο μεγάλο σκοπό.

 
Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες μιας επιχείρησης, αναφορικά με τη χρήση των επαγγελματικών οχημάτων που έχει στη διάθεσή της, είναι ολοένα και μεγαλύτερες. Πώς ανταποκρίνεται σε αυτού του είδους τις προκλήσεις η LeasePlan; Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε ορισμένα από τα άμεσα ή και μεσοπρόθεσμα, μελλοντικά σας σχέδια;
 
Είναι γεγονός ότι το επαγγελματικό αυτοκίνητο προσεγγίζεται διαφορετικά σε σχέση με τη διαχείριση των επιβατικών οχημάτων.
Στη LeasePlan βοηθούμε τον επαγγελματία να επιλέξει το καταλληλότερο αυτοκίνητο και εξοπλισμό για τις ανάγκες του. Εξίσου σημαντικό με το παραπάνω είναι η επιλογή αυτή να εξοικονομεί στον πελάτη μας πόρους έχοντας το χαμηλότερο κόστος χρήσης.
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο χρειάζεται ειδική μετασκευή λόγω της φύσης του επαγγέλματος του η LeasePlan αναλαμβάνει το σχεδιασμό και υλοποίηση της περιλαμβάνοντας το σχετικό κόστος στο μηνιαίο μίσθωμα.
Παράλληλα ελαχιστοποιούμε το χρόνο ακινητοποίησης του οχήματος του, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις βλάβης ή ατυχήματος, προσφέροντας 24/7 εξυπηρέτηση και αμεσότητα στο αυτοκίνητο αντικατάστασης το οποίο περιλαμβάνεται στις παροχές του leasing. Ο επαγγελματίας ή/και ο οδηγός του απαλλάσσεται από τα τακτικά και έκτακτα ζητήματα της μετακίνησης και επικεντρώνεται στο κύριο επαγγελματικό του αντικείμενο.
Η LeasePlan δεν περιορίζεται στα παραπάνω αλλά αναζητά διαρκώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τον επαγγελματία όπως το FlexiPlan το οποίο καλύπτει εποχιακές ανάγκες του χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις.