Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διευρύνεται το νέο σύστημα ταχείας αντίδρασης στην ΕΕ (+vid)

3.048 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2020)

Το Βέλγιο έγινε το 9ο μέλος της ΕΕ που υιοθετεί τους ειδικούς «διαδρόμους ταχείας κυκλοφορίας» προκειμένου να μειώσει στο ελάχιστο τους χρόνους αντίδρασης σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «REVIVE», το αρμόδιο συμβούλιο οδικής ασφάλειας της ΕΕ έχει εξελίξει ένα ειδικό πρόγραμμα ταχείας αντίδρασης σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, που βασίζεται εν πολλοίς σε ειδικούς «διαδρόμους ταχείας κυκλοφορίας» για τα ασθενοφόρα οχήματα (και όχι μόνο) που σπεύδουν να περισυλλέξουν τυχόν τραυματίες.
Το εν λόγω πρόγραμμα μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου του 2020 και έχει αποδειχθεί πως είναι σε θέση να μειώσει τους χρόνους αντίδρασης σε κάποιο τροχαίο ατύχημα κατά 4 λεπτά, αυξάνοντας παράλληλα το ενδεχόμενο επιβίωσης των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 40%!
Μέχρι στιγμής, εκτός του Βελγίου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα των διαδρόμων ταχείας κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ στην Αυστρία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Ελβετία.