Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

Νέα δοκιμαστική υπηρεσία αυτοματοποιημένης αποστολής οχημάτων "EasyRide" από τη Nissan.

Nissan EasyRide: To μέλλον της κινητικότητας (+vid)

1.999 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2021)

Το όραμά της για την αυτόνομη κινητικότητα του κοντινού μέλλοντος δοκιμάζει στην Ιαπωνία η Nissan, μέσω της υπηρεσίας αυτοματοποιημένης αποστολής οχημάτων «EasyRide».

«EasyRide» ονομάζεται η υπηρεσία αυτοματοποιημένης αποστολής οχημάτων, που ξεκίνησε να δοκιμάζει εχθές -21 Σεπτεμβρίου 2021- στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, η Nissan σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας, NTT DoCoMo.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Η εν λόγω υπηρεσία αυτοματοποιημένης αποστολής οχημάτων, φιλοδοξεί να παρέχει ελευθερία κινήσεων για όλους. Το EasyRide ενσαρκώνει μια υπηρεσία κινητικότητας για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους. Χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αυτοματοποιημένη οδήγηση (SAE LV2) για να μεταφέρει τους επιβάτες με ασφάλεια στον προορισμό τους, προσφέροντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες και προτάσεις για δραστηριότητες εντός της περιοχής.
 
Ανανεώνει τη γκάμα της η Nissan
 
Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας, οι χρήστες κλείνουν το όχημα μέσω της σχετικής εφαρμογής στο κινητό τους και αυτό έρχεται να τους παραλάβει από το ορισθέν σημείο. Μόλις το αυτοκίνητο -ένα ηλεκτρικό Nissan e-NV200 Evalia συγκεκριμένα- καταφθάσει (έχοντας έναν οδηγό ασφαλείας πίσω από το τιμόνι του), οι πελάτες δηλώνουν τον προσωπικό κωδικό που έχουν λάβει και οι πόρτες ανοίγουν. Μέσω καμερών, lidars και άλλων αισθητήρων, το όχημα ανιχνεύει την παρουσία στον δρόμο πεζών και οχημάτων, παρακολουθώντας παράλληλα τους φωτεινούς σηματοδότες, την ίδια στιγμή που οι επιβάτες παρακολουθούν στην οθόνη που έχουν στη διάθεσή τους, περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στον προορισμό τους.
 
Ευρωπαϊκή κυριαρχία των ηλεκτρικών Nissan
 
Σημειώνεται, πως έχουν τοποθετηθεί περίπου 200 μόνιτορ σε δημόσιους χώρους της ιαπωνικής πόλης. Θα εξεταστεί η απόδοση του συστήματος και η ικανότητά του να λύσει τα προβλήματα μεταφοράς που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες. Βασικό μέλημα είναι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χρηστών της νέας υπηρεσίας.
 
Παρακολουθήστε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε