Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Fiat Fiorino αποτελεί μια από τις πληρέστερες επιλογές στα ελαφρά επαγγελματικά πόλης, χάρη και στις εκδόσεις με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Κομψός και λειτουργικός ο εσωτερικός διάκοσμος, διακρίνεται για τα ανθεκτικά υλικά και τους μεγάλους χώρους παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος.

Ο ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης κυμαίνεται από τα 2,5 – 2,8κ.μ. και το μέγιστο μήκος του από τα 1,52 – 2,49μ. αντίστοιχα.

Στις εκδόσεις «Natural Power», οι δεξαμενές CNG των 13,2kg, διασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία έως και 300 χλμ. με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο.

Εκπομπές CO2 από 119g ανά km

4.527 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2018)

Χάρη στην ύπαρξη των εκδόσεων «Natural Power», το Fiat Fiorino Van είναι σε θέση να μειώσει δραστικά το κόστος χρήσης για τον ιδιοκτήτη του, δεδομένων των πλεονεκτημάτων του CNG έναντι των συμβατικών τύπων καυσίμου.

Συνδυάζοντας ιδανικά τα βέλτιστα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για ευέλικτες, αποδοτικές, οικονομικές και προπάντων… οικολογικές μεταφορές (πάσης φύσεως) εντός της πόλης, το Fiat Fiorino Van έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των ελλήνων επαγγελματιών.
Χάρη στις ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος του (μήκος 3,96μ.) είναι σε θέση να κινηθεί με άνεση ακόμη και στον πιο έντονο κυκλοφοριακό φόρτο μιας σύγχρονης μεγαλούπολης ενώ, ειδικά για την πρωτεύουσα, το μεικτό βάρος του που δεν υπερβαίνει τους 1,75t. επιτρέπει την είσοδο εντός των ορίων του Πράσινου Δακτυλίου ελεύθερα, χάρη και στις περιορισμένες εκπομπές ρύπων, όπως θα δούμε παρακάτω.
 
Ωφέλιμο φορτίο άνω των 500kg σε όλες τις εκδόσεις
Αναλόγως της έκδοσης του οχήματος και τον τύπο του κινητήρα, το Fiat Fiorino Van προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους από 500 – 660 κιλών.
Παράλληλα, ο χώρος φόρτωσης του έχει μήκος 1.523 χλστ. (έως 2.491 χλστ. με την αναδίπλωση του διαχωριστικού και του καθίσματος του συνοδηγού), πλάτος 1.473 χλστ. (1.046 χλστ. μεταξύ των θόλων) και ύψος 1.205 χλστ. Με βάση αυτές τις διαστάσεις, ο ωφέλιμος όγκος των προϊόντων που είναι σε θέση να μεταφέρει κυμαίνεται από τα 2,5 – 2,8 κ.μ.
 
Η… πολυτέλεια της χρήσης του φυσικού αερίου ως καύσιμο
Το Fiat Fiorino είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, ισχύος από 77 – 95 ίππους ωστόσο, η επιλογή που κλέβει τις εντυπώσεις ως προς την αποδοτικότητα της είναι ο 1.400άρης κινητήρας με διπλό τύπο καυσίμου (βενζίνη – φυσικό αέριο) των εκδόσεων «Natural Power».
Το εν λόγω μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 77 ίππων (70 με καύσιμο το CNG) και 115 Nm ροπής (104 με καύσιμο το CNG).
Στην πράξη η μέση κατανάλωση του ορίζεται στα 6,8λτ./100χλμ. όταν κάνει χρήση της αμόλυβδης βενζίνης ή στα 4,4kg/100χλμ. με καύσιμο το φυσικό αέριο.
Αντίστοιχα, η χρήση του CNG περιορίζεται τις εκπομπές ρύπων του στα 119 g/km, επίδοση κάτω του ορίου που προβλέπεται για την ελεύθερη καθημερινή πρόσβαση εντός του Πράσινου Δακτυλίου.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, οι εν λόγω εκδόσεις του Fiat Fiorino Van εφοδιάζονται με δεξαμενή βενζίνης 45λτ. και αντίστοιχες δεξαμενές φυσικού αερίου (κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης) χωρητικότητας 13,2kg.
Τα μεγέθη αυτά επιτρέπουν στο ιταλικό Vanette να επιτύχει μέγιστη αυτονομία έως και 960 χλμ., κάνοντας χρήση και των δύο τύπων καυσίμου ενώ, αποκλειστικά με καύσιμο το φυσικό αέριο, η μέγιστη αυτονομία του ανέρχεται στα 300 χλμ.