ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο σύστημα τηλεματικής που περιλαμβάνει 1.000 «έξυπνες» στάσεις από τον ΟΑΣΑ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Απρίλιο.

Εξυπνες στάσεις στον ΟΑΣΑ

1.693 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2016)

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών τηλεματικής από τον ΟΑΣΑ στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών με λεωφορεία και τρόλει, που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Απρίλιο.

PRO.autotriti Team

Το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΣΑ αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στα αστικά λεωφορεία και τρόλει, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, τη διαχείριση του στόλου και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου του ΟΣΥ.

Στην παρούσα φάση, το έργο ολοκληρώνεται με εντατικούς ρυθμούς καθώς μέχρι στιγμής έχει εγκατασταθεί ο σχετικός εξοπλισμός σε 1.800 οχήματα και έχουν τοποθετηθεί οι αντίστοιχες οθόνες πληροφόρησης σε 700 στάσεις.

Από τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις που θα δημιουργηθούν στο δίκτυο του ΟΑΣΑ, οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων. Παράλληλα, σχετικά στοιχεία θα μπορούν να λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον υπολογιστή τους.

Πέραν των 1.000 στάσεων, ανάλογα συστήματα θα τοποθετηθούν σε συνολικά 2.000 οχήματα (1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ) ενώ θα δημιουργηθούν και ειδικά κέντρα ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας του συστήματος και θα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Στα οχήματα θα εγκατασταθεί ένας ειδικός υπολογιστής, μια κονσόλα ελέγχου από όπου, ο οδηγός θα μπορεί να επικοινωνεί με τα κέντρα διαχείρισης του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ καθώς και τις… στάσεις.

Παράλληλα, το σύστημα θα πραγματοποιεί αναγγελίες για τις στάσεις της διαδρομής που ακολουθείται ενώ θα καταμετρά και τους επιβάτες με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό δρομολογίων και γραμμών.

Από την πλευρά τους, οι «έξυπνες» στάσεις θα είναι σε θέση να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για τον ακριβή χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου ή τρόλεϊ ενώ η ηχητική ενημέρωση θα είναι δυνατή μέσω σχετικού κουμπιού στον στύλο της στάσης.